תמונת רקע

מתנה ליומולדת 20: ריבר ראשון לציון מתחדשת

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מתנה ליומולדת 20: ריבר ראשון לציון מתחדשת

רשת המסעדות האסייתיות ‘ריבר’ כמעט בת 20, ולכבוד יום ההולדת הקרב ובא החלטנו לבדוק את סניף הדגל המתחדש שלה בראשון לציון. צירפתי אליי את האיש, חובב המטבח האסייתי למשימה ויצאנו לדרך.

המסעדה שמעוצבת בסגנון עכשווי, מאפשרת סוגים שונים של ישיבה. אז אם אתם דווקא חובבי ישיבה על הבר, או אפילו לשבת בחוץ (בימים יותר חמים), תמצאו לכם פינה בריבר. בנוסף, מעל קומת המסעדה קיים חדר VIP המתאים לאירועים פרטיים עד 50 איש וסדנאות.

הגענו למסעדה רעבים וישר “התלבשנו” על תפריט הראשונות המגוון. כשמזמינים, חלק מהמנות מגיעות ממטבח הסושי החיצוני ולכן יוצאות בתזמון שונה ממנות, כגון מנות הווק שיוצאות מהמטבח. למי שחשוב, כדאי לשים לב. אנחנו פשוט התענגנו על כל מנה שהגיעה לשולחן.

ראשונה עלתה על השולחן מנת באן פרגית בטמפורה (39 ש”ח) – 2 יחידות שמוגשות כמו מנות פלאפל בשוק, עם כרוב וגזר מוחמצים באיולי צ’ילי. מנה טעימה וכיפית. הפרגית בטמפורה הגיעה אלינו קריספית וחמה ולא נהיתה ספוגה מהאיולי, עדות לטיגון עמוק מדויק וטריות של המנה.

באן פרגית בטמפורה

אחרי “מנת השוק”, הגיעה הפאני פורי (36 ש”ח ) – 3 כדורים הוגשו לשולחן, ונראו במבט ראשון כמו כדורי פלאפל. אבל בשונה מהקונספט שקיים במסעדות רבות של תחליפי פלאפל במילוי בשר או שאר ירקות, הביס בפאני פורי הפתיע ברעננותו. העטיפה הקריספית לא העידה על הביס הקריר המתפצפץ, של דג ים קצוץ, עם ג’ינג’ר, צ’ילי ובצל ירוק ויוזו.

פונקנו עם סלט ריבר (39 ש”ח) ואני חייבת להגיד שהופתענו לטובה. זו לכאורה מנה ממש פשוטה. אבל גם הכי כיפית. ערימות של צ’יפס בטטה מונחות על עלי סלנובה קריספיים, שנעטפו בדיוק במידה הנכונה של רוטב ויניגרט עם בוטנים קלויים מסוכרים שמתפצפצים בפה.

בריבר יש תפריט סושי מרשים. אז אם כבר הרגשנו שחייבים לנסות רול אחד. בחרנו את רול TAKA (39 ש”ח) מתוך תפריט הסושי ספיישל. רול אינסייד-אאוט עם טונה קצוצה, בצל ירוק ואספרגוס, בציפוי שומשום שחור ואפונת וואסבי גרוסה. בתור חובבת וואסבי בכמויות קטנות, זו מנה מצוינת שלא דורשת ממני לאכול סושי עם גוש וואסבי אלא עוטפת את הרול בוואסבי בדיוק במידה הנכונה, כדי לטבול ישר ברוטב. יאמי.

אחרי שהרגשנו די מלאים, אבל לא מדי מהמנות הראשונות, החלטנו שהגיע הזמן להתקדם. המנה הבאה שטעמנו היתה מנת “שחיתות” (77 ש”ח) מתפריט הווק – מנה שכבר מהתפריט נראית מבטיחה. אטריות חיטה, חזה אווז, כבד אווז, כרוב, גזר, בצל סגול, נבטים ובטנים. כיאה למנות ווק מגיעה מנה גדולה ומרשימה. האיש שאיתי אהב מאוד. עבורי המנה היתה מצוינת אם היתה רק טיפה פחות מתובלת. לצידה של מנת השחיתות, טעמנו גם “עוף קשיו” מתפריט הגריל אורז – החלטנו לנסות מנה עיקרית גם מתפריט האורז, ובחרנו בעוף קשיו (57 ש”ח) – נתחי עוף מטוגנים עם בצלים, פטריות, בצל ירוק וגמבה, קרמל למון גראס וקשיו (שהיינו שמחים שיהיה ממנו מעט יותר כי בכל זאת המנה קרויה על שמו). המנה טעימה מאוד, קלה בטעמים למי שתיבול אסייתי כבד קשה לו מדי.

עוף בקשיו

ריבר מציעה מבחר ערבובי מיצים מקוריים שמוגשים בגרסת ברד. טעמנו כמה שהיו חביבים ביותר, ולנו רק נשאר להמליץ: לכו על הקונפגן (17 ש”ח), משקה מלון-קוקוס מצוין. טעים דומיננטי של מלון, קריר ומרענן.

מאקי שוקולד

בכלל אם בקוקוס עסקינן אז ב”ריבר” גילינו את הקוקוס מחדש. שנינו נמנעים מקוקוס כמעט בכל הזדמנות אפשרית, אבל הפעם הופתענו לטובה גם בקינוח, כשבחרנו במאקי שוקולד – רול של גלידת וניל עטוף בשכבת טראפלס שוקולד וקוקוס קלוי בליווי רוטב טופי. ללקק את האצבעות.

ריבר ראשון לציון, כשרות רבנות.

אירועים – במקום ניתן לערוך אירועים של עד 50 איש בחדר VIP בקומה נפרדת מעל קומת המסעדה.
חניה – על הרחוב, ובקניון הזהב ממול שפע חניה שרובה חינמית.

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי