תמונת רקע

רשת הדיינרים המגניבה “רובן” – משיקה סניף כשר למהדרין בירושלים

שוס יצאת כשר / חדשוס  / רשת הדיינרים המגניבה “רובן” – משיקה סניף כשר למהדרין בירושלים

רשת הדיינרים, “רובן”, כבר עשתה לה שם בקרב חובבי הז’אנר. תמונות הכריכים המפתים שלה מפארים את כל עמודי הפייסבוק והבלוגים בתחום האוכל. אומנם הרשת כולה כשרה, אבל ממש עכשיו הגיעה לירושלים הבשורה האמיתית: סניף כשר למהדרין (בהכשר של הרב מחפוד), כדי שבאמת כולם יוכלו להנות מכל הטוב הזה. חן קליין התנדבה לבדוק ולדווח.

פתיחה – כדאי לשמור מקום לסוף

לפתיחה, התפנקנו לגמרי. עוד לא הבנו שצריך לשמור מקום להמשך. הלכנו על צ’וריסוס (36 ש”ח), נקניקיות בקר חריפות שהיו נחמדות, בטאצ’ מעושן מגניב אבל לא מעבר; סיגרובן (42 ש”ח),  האינטרפרטציה ההורסת של רובן לסיגר: עבה, ממולא תבשיל שבושל כל הלילה ומתובל מדהים. הסיגר מוגש על טחינה ועושה הרבה כיף בפה.

אכלנו גם ברוסקטת אסאדו (48 ש”ח) שהייתה ברמה גבוהה מאוד – הר של בשר אסאדו מעושן ומפורק, על ברוסקטה צלויה בגלייז שום, לצד סלט. מפגן מרשים מאוד של מה שיודעים לעשות ברובן עם בשר. בנוסף טעמנו גם כמה חתיכות של כנפיים, לא את המנה המלאה, כדי שישאר מקום. טעים, אבל לא מאוד מיוחד.

ברובן מתגאים ברמת חומרי הגלם וביצור המקומי: כמעט הכל מוכן במקום מחומרי הגלם המובחרים ביותר: הצ’יפס נחתך במקום (איפה טעמתם בפעם האחרונה צ’יפס שלא הגיעה משקית קפואה?), 28 רטבים מיוצרים שם, וכמובן – המעשנה עובדת נון-סטופ. האיכות ניכרת בכל מנה ומנה.

סיפור סנדביץ’ בשלוש מערכות

אל המנה העיקרית הגענו כבר סקרנים באמת. אפשר לחלק את המנות ברובן ל3 קטגוריות עקרוניות – כריכים בשריים והמבורגרים, מנות בשר רציניות וכל השאר. היה לנו ברור איפה אנחנו משקיעים את מירב מאמצינו…

את מנת הדגל של רובן בוודאי פגשתם כבר ברשתות החברתיות, כי היא פשוט פוטוגנית להפליא, וספוילר – טעימה באותה המידה. המנה היא כריך קומות (76 ש”ח): בכריך יש בורגר 225 גרם בקומת הקרקע, וקורנדביף מוקפץ בפנטהאוז. בין לבין יש הרבה רטבים וירקות מדויקים שהופכים את המנה לטובה במיוחד.

זה המקום לציין את הלחם, המוטיב שעוד ישוב ויחזור: הוא פשוט מושלם! בכל אחת מהמנות שטעמנו הלחם היה טעים, מכיל אבל לא מתפורר, סופג אבל לא סמרטוטי. נראה שחצי מהקסם של המקום הוא הלחמים הנהדרים והמתאימים שלו.

אם כריך הקומות היה טעים אבל הכיל טעמים קלאסיים יחסית,  מנת Mighty Burger זימנה לנו הפתעה אמיתית (79 ש”ח). 350 גרם של המבורגר ממולא בראגו בריסקט מעושן, צרוב בגריל, מבושל בציר בקר ארומטי, ומעליו ביצת עין ושום קונפי. כריך מטורף  בדיוק כמו שהוא נשמע. לא טעמתם שום דבר דומה לזה, באחריות. צריך להתחבר לטעמים, הם לא לגמרי מיינסטרים, אבל זה מה שעושה את הכריך הזה לכל-כך חד פעמי ונדיר בשטח. אם אתם רוצים לגוון את ההמבורגר שלכם ברצינות, כריך Mighty Burger הוא לחלוטין התשובה בשבילכם.

הכריך האחרון היה הטוב מכולם, ותזכרו שאני אומרת את זה כאחת שמעדיפה בקר על צאן. כריך הבא בפרנה (76 ש”ח) מכיל המבורגר 225 גרם ואיתו שווארמת בקר וכבש עסיסית, וכל הטוב הזה בתוך פרנה צלויה עם איולי שום וחריף שמעיף אותך בקטע הכי טוב שיש, אפילו לאשכנזייה כמוני. מנה מופתית! שילוב של חדשנות אמיתית עם איזון טעמים יוצא דופן. אם אתם אוהבים את הטעמים האלו, זה כריך שאסור לכם לפספס!

לצד הכריכים אכלנו מיקס צ’יפס איכותי שנחתך וטוגן במקום. האיכות הורגשה בכל ביס וביס. כיף להרגיש שמשקיעים בלקוח, כי לי אישית נמאס לאכול צ’יפס פלאפליות בינוני.

תענוג לחיך לחובבי העישון

מלבד הכריכים המעולים, ברובן מציעים גם מנות בשר אחרות. אנחנו טעמנו את השורטריבס בקר מהמעשנה (129ש”ח) – שפונדרה מבקר מקומי בעישון ארוך, מוגשת עם רוטב ברביקיו-ציר בקר וצ’ימיצ’ורי. מדובר במנה שיכולה לככב במסעדות הטובות בארץ. מומלץ למבינים עניין וחובבי עישון בשר. מידת העשייה הורדרדה היתה מרשימה ביותר. לצידה הוגש תפוח האדמה “מעוך” ובצל צלוי – שתי תוספות יוצאות דופן בטעמן.

אתם יכולים לתאר לעצמכם שבשלב הזה היינו כבר עם בטן מפוצצת ושקית של שאריות ארוזות מפוצצת לא פחות. זה לא הפריע לנו להנות מקינוח של קרם ברולה קוקוסי, קריר ומופלא. איך עושים את הדבר הזה כל כך מושלם? אין לי מושג. אבל עושים, כי עובדה שהשארנו צלחת נקייה.

תעשו לעצמכם טובה ולכו לרובן, במיוחד אם אתם חובבי עישון ובשר איכותי, אבל לא רק. מגוון המנות מצליח לתת מענה לכל סוגי האירועים ולכל סוגי האנשים – כל זאת עוד לפני שדנו במנות העוף הרבות שבתפריט.

קוקטיילים וחמישי שמח לכולם

בצהריים מציעים ברובן ירושלים עסקיות משתלמות לחיילים, סטודנטים ועובדי מדינה, ובסופי השבוע החיילים והסטודנטים יכולים להנות גם מ1+1 על כל הבירות. אנחנו טעמנו קוקטייל, אז אתם יכולים להאמין לנו שזה אחלה מקום לחמישי שמח.

 

רובן ירושלים.

כנפי נשרים 24, ירושלים

טלפון: 02-6575500

שעות פתיחה: ראשון – חמישי: 11:30-23:30. שבת – שעתיים לאחר צאת השבת ועד חצות.

אפשרות לחדר פרטי לאירועים, עד 60 איש.

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי