תמונת רקע

משהו חדש מתחיל ב… גבעתיים

שוס יצאת כשר / חדשוס  / משהו חדש מתחיל ב… גבעתיים

גבעתיים, או ליתר דיוק רחוב ויצמן בגבעתיים. רובנו לא חושבים על האזור הזה של ויצמן-כנצלסון כאזור בילוי, בטח לא אם אתה שומר כשרות, בטח לא בשעות הערב. אבל משהו חדש מתחיל להתעורר בעיר, ומעיר את המרכז הישן והמנומנם, אפילו עבור בליינים שומרי כשרות כמונו.

מסעדת Reception  של קבוצת אבידן (הבעלים גם של רום סרוויס וקונסרייז), היא פנינה מרעננת בהתחדשות הזו. רוב ההיצע הקולינרי באזור הזה לא כשר, ולכן כששמענו שריספשיין הפכה לכשרה החלטנו שאנחנו חייבים לבדוק את העניין מקרוב.

הבר-מסעדה הוא קודם כל מגה בר – במושגי גבעתיים. זה בולט לעין כבר מהכניסה למסעדה – באוירה מגניבה, במוסיקה טובה, בעיצוב חדשני וכמובן גם באוכל ובמשקאות. נחמד לראות מקום שמחליט לאתגר את הקלישאה של כשר זה לא מגניב, ומתייחס אלינו, ציבור שומרי הכשרות באופן מכובד. אחרי הכל, גם אנחנו אוהבים לבלות ולאכול טוב.

התפריט במקום הוא חלבי וכיאה לשם שיצא לקבוצת אבידן שמנהלת את המקום – שומר על רמה גבוהה של קולינריה. אז באמת שהפעם היה לנו קשה לבחור, אבל ללא ספק אפשר לומר שהתפריט הזה שבר כמה מוסכמות וזה עשה רק טוב. פתחנו עם עגבניות קפרזה (50) שבהחלט משדרג את הקונספט המוכר ואולי אפילו קצת מעייף של הסלט הזה: מיקס עגבניות שרי, קונפי שום, זיתי קלמטה, מוצרלה במשרה, יחד עם רוקט וכמובן אל תשכחו את הבזיליקום והרוטב הבלסמי המצומצם, ולסיום הטויסט בעלילה – קראנץ’ גאודה. גם סלט הטאבולה (52) הפתיע כשלעגבניות השרי, הבורגול והפטרוזיליה הצטרפו גם פירות וגבינת ברינזה. היה טעים.

על אף שהתפריט בהרצה, המבחר של המנות מרשים כל כך. המשכנו וטעמנו גם את הריזוטו שחור לבן (48) – קרם כרובית, ריזוטו של אורז שחור, צ’יפס תפוחי אדמה וירקות צלויים ופרזמן. וגם את טרטר הטונה האדומה (52) והקרפצ’יו מוסר (48) המצוינים. בשתי המנות הדגים היו טריים ומטופלים ברמה הכי גבוהה שיש. לסיום , בדקנו גם את “ההמבורגר המקומי” – מנת באן של פיש אנד צ’יפס (54) מקורי ומרענן. דג קוד בציפוי פאנקו בלחמניית הבאן המאודה, לצד קרעי תפוחי אדמה, שהוגשו לנו בסלסלת אידוי.

בגזרת הקינוחים היה טעים לא פחות מהמנות שלפני כן. – מנה גדולה ומתוקה של פאדג’ שוקולד (39) והקרם ברולה (54) ושוב עם טויסט – מוגש בכדורים. ולפני הכל, וגם אחרי, חשוב לזכור שמדובר גם בבר, שמציע מגוון מטורף של קוקטליים ומשקאות, שסייעו לנו בשמחה להוריד את האוכל, עם שמות מרתקים כמו דרמה קווין ומר וגברת סמית’ שיעלו לכם חיוך.

באתר המסעדה באינטרנט מציעים לנו לבוא לריספשיין כשבא לנו בר עם אוכל טוב, וקוקטיילים טובים, כך שכל אחד יקבל את מה שהכי זורם לנו. הבטחות הם יודעים לקיים.

 

 

 

 

 

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי