תמונת רקע

גורמה חלבי על שפת הים בעל המים הכשרה בהרצליה

שוס יצאת כשר / חדשוס  / גורמה חלבי על שפת הים בעל המים הכשרה בהרצליה

עתידות: אחרי שתקראו את הכתבה הזאת, תרוצו לשריין מקום במסעדת על המים ליום ההולדת הקרוב של אהוביכם.

אם עוד לא שמעתם, מסעדת על המים היא אחת ממסעדות הגורמה על טהרת הדגים והסושי הותיקות בישראל, היא פועלת כבר מ1987, ובשנה שעברה קיבלה בשעה טובה כשרות.

מדובר במקום שממש לא רואים בכל יום: בישראל בה כל בית קפה מוסיף לתפריט סלמון וקיש וקורא לעצמו מסעדה, קשה למצוא מסעדות יוקרה שמגישות תפריט גורמה על טהרת האוכל החלבי, וכזאת היא על המים. בנוסף נזקף לזכותה הלוקיישן הנדיר על שפת הים בהרצליה שאוטומטית הופך את הביקור בה לחוויה רומנטית ביותר.

מה אוכלים

את הארוחה פתחנו ביין איכותי ובסלט קיסר (59) פריך, עשיר ועתיר פרמז’ן שהעיר לנו את בלוטות הטעם ופיזר הבטחות לגבי ההמשך.

גולת הכותרת של המסעדה היא דגים טריים ואיכותיים. ניתן להנות מהם נאים בתפריט הסושי הרחב או עשויים בדיוק מפליא במבחר מנות.

אנחנו הלכנו על בר ים על הפלאנצ’ה (141) שהוגש לצד סלט ברוקולי עצבני, קרם לימה, קרם חציל, יוגורט מצומצם, סלסלת גריל ולימון פרסי. עושר הטעמים והמרכיבים נשמע מבטיח ואכן מקיים. הדג צלוי בדייקנות והכל משתלב לכדי חגיגה מטורפת בפה שרק מסעדות שף יכולות להציע.
המנה השניה שלקחנו נמצאת במילון תחת ההגדרה “פיוז’ן”: גירוס דגים (91). מדובר בנתחי לברק צלוים עם בצל מקורמל, קרם חומוס, טחינה עמבה, גרגירי חומוס, צ’יפס קצוץ ולאפה בגריל. אם זו נשמעת לכם מנה שאפשר לקנות בשוק אינכם אלא טועים. מדובר ביצירת אומנות מדויקת, מאוזנת ופשוט טעימה!

סיום מתוק

לעל המים אין תפריט קינוחים קבוע ולהזכירכם מדובר במקום חלבי, כך שמדי יום מחכים לסועדים קינוחים מתחלפים טריים, מפתיעים ומפנקים.
אנחנו אכלנו פרופיטרול קרמו שוקולד קרמל עם גנאש שוקולד לבן, טראפלס וניל, סלעי פייטה, קראמבל קקאו, אנגלז שקדים מסוכרים וגלידת טונקה. כן כן, זו מנה אחת! וכמובן שהיה לא פחות ממדהים ובהחלט היינו מגיעים רק בשבילה.

אם לסכם, מדובר במקום עם לוקיישן מטורף, תפריט חלבי עשיר ומפנק ואווירה רומנטית ללא תחרות. נכון, מדובר באוכל גורמה והמחיר בהתאם, אבל לחלוטין שווה להשקיע באופן חד פעמי אם אתם חובבי חלבי וגורמה שיוצאים לחגוג.

לפרטים נוספים

סוגי מנות
אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי