תמונת רקע

שגב – מסעדת שף כשרה בנתניה

שוס יצאת כשר / חדשוס  / שגב – מסעדת שף כשרה בנתניה


שגב, מסעדת שף כשרה מבית השף משה שגב, נפתחה לאחרונה בנתניה ובבאר שבע ומהווה שדרוג עבורנו שומרי הכשרות. שלחנו את איתי, אחד מהמבקרים הטריים שלנו לבדוק מה חדש. במשך שנים אנחנו שומעים על החבר לעבודה שפינק את בת הזוג בארוחה רומנטית במסעדה של שגב, על היומולדת שחברה חגגה שם, שומעים איך הם אכלו את עצמם לדעת ואנחנו אכלנו את הלב.

לא עוד! לפני כחודש שגב פתח מסעדה כשרה בנתניה (שמצטרפת לסניף הדרומי בבאר שבע). נסעתי עם בת הזוג כדי לבחון את הלהיט החדש…בשביל לשמור מקום צריך להתקשר לפחות שבוע מראש, אז כדאי שתתכננו היטב את ההפתעות שלכם…

הראשונות – מסעדת שף כשרה עם קונספט חדש

לא קשה למצוא חניה בסביבת המסעדה. חדר ההמתנה מעט צפוף אך ההמתנה לא ארוכה עד שמובילים אותנו לשולחן שהזמנו, בתוך מיני ג’ונגל עם קירות מעץ ואינספור עלים משתלשלים מהתקרה.

הפתיחה מבטיחה כשמיד עם ההושבה – מציבים שולחן נוסף רק בשביל האוכל בצמוד אלינו. לא עוברת דקה והשולחן מתמלא במנות הראשונות המוגשות למרכז השולחן במחיר של 39 ש”ח לאדם (או במחיר של 74 ש”ח לאדם, ללא הזמנת מנה עיקרית). המנות מתחלפות בהתאם לעונה וליצירתיות השף. בגדול הקונספט של הראשונות הוא כמו מסעדה מזרחית, אבל יוקרתי ועם מנות שף ולא סלטים מזרחיים. כל המנות מוגשות לשולחן ללא יוצא מהכלל. פרט חשוב – יש אפשרות למלא מחדש כל מנה שנזללה.

אנחנו זכינו לכל הטוב הבא:
סלט נבטים אסייתי – מתובל בטוב טעם ופשוט כיף לנשנש אותו.

מרק כתומים אסייתי – המרק מתוק וחלב הקוקוס מורגש וטעים מאוד (הפתעה נעימה אחרי שנים של רתיעה מחלב קוקוס באשמת מסעדות אסייתיות זולות). מרגיש חלבי למרות שהוא לא.

סלט רענן – סלט עם תיבול מתוק מפתיע אבל לא בהכרח קשור לשאר המנות

כרובית פריכה ברוטב קארי וחלב קוקוס – הקארי נותן פיקנטיות קלה ומדויקת לכרובית.

בגט חלה עם סלסת עגבניות – החלה טרייה ורכה, הסלסה נחמדה אבל היתה קצת אנמית לטעמי.

טחינה בתבשיל עדשים – נהדרת במיוחד עם החלה.

גוואקמולי עם אטריות אורז – שגב ממליץ למעוך. מנה מעניינת עם רמזים לפיקנטיות בסוף הביס.

פלאפל חצילים עם איולי לימון – קריספי ומפתיע בקלילותו. האיולי לימון מעניק סיומת חמצמצה ונפלאה. יש לציין שבת הזוג נהנתה מאוד מהמנה, והיא אחת ששומרת מרחק מחצילים.

לצד הראשונות הזמנו קוקטייל ליצ’י אפרסק וקוקטייל ג’ין תפוח, שמעבר למראה הנפלא, גם מספקים טעם קליל ומתוק בדיוק כמו האווירה במסעדה.

העיקריות – יקר אבל שווה

אחרי מנוחה קצרה להתאוששות מכל המנות הראשונות, התקדמנו לעיקריות. הזמנו ניוקי טריים מוקפצים עם בשר בבישול ארוך, ציר בקר, פטריות צלויות וערמונים (109 ₪) – הציר הופך את המנה למעדן, הניוקי נימוחים בפה, הבשר מתובל נהדר ומדובר בסה”כ במנה עשירה בטעמים, יפה, משביעה ועם נגיעות פיקנטיות.

המנה הנוספת היתה פילה צרפתי ביסטרו / פילה בקר צלוי בשמן זית ורוזמרין ברוטב יין קברנה מוגש עם בצלים צלויים ואורז (159 ₪) – הפילה הוגש במידת עשייה מושלמת (צלוי היטב ועדיין עסיסי בטירוף) והרוטב היה מדויק. הבצלים נראים כאילו יצאו מהמדורה וגם מרגישים כך בפה, במובן הכי חיובי שיש. האורז אמנם פשוט, אך הגדולה של המנה היא שלא היה צריך להוסיף מלח לשום מרכיב, וזה לא מובן מאליו. לא סתם לא הונחו מלחיות על השולחן… שגב יודע מה הוא עושה. החיסרון היחיד של המנה הוא הגודל שלה ביחס למחיר. הנתח לא גדול במיוחד והמחיר של המנה גבוה משמעותית משאר המנות בתפריט.

האחרונות – זכרון מתוק

לסיום הגענו למנות האחרונות, שבעים ומרוצים. מחיר אחיד לכל קינוח 43 ₪.

הבחירה הראשונה היתה מתבקשת – פררו שגב / גלידת שוקולד , בצק פריך, חלבה וקצפת אוורירית של אגוזי לוז. ההגשה מפוארת ויוצאת דופן, והטעם שוקולדי כמו שצריך. “בצק פריך” זו הגדרה די צנועה לבצק שמזכיר קרמשניט ביתי ומטריף. מושלם לאוהבי המתוקים.

הקינוח השני היה מלבי תאילנדי / מלבי קוקוס מוגש עם גלידת בוטנים ,בננות ברוטב פסיפלורה מנגו. במילה אחת – וואו! ב2 מילים – מטריף חושים. זה בדיוק מה שצריך אחרי כל כך הרבה אוכל, כשמתחילים להתחמם. גם כאן המלצרית האדיבה (שלאורך כל הביקור היתה יעילה ולא מציקה, התעניינה בדיוק במינון הנכון) הדריכה אותנו בהמלצות של שגב. “שגב ממליץ לאכול עם כף את כל המרכיבים מלמטה עד למעלה”. ההמלצה מושלמת. המלבי מדויק ומתאים מאוד גם למאותגרי מלבי. קשת הטעמים שמתפרצת בפה אינה ניתנת לתיאור. מלבי, גלידה, בוטנים, פירות טרופיים, שילוב מושלם ומצנן. למרות שכבר לא יכולנו לאכול יותר כלום, לא הצלחנו להפסיק עם המלבי והמשכנו לטעום עוד ועוד ועוד…

לסיכום – מסעדת שף משובחת ויוקרתית אך עם נגיעות עממיות, המחירים סבירים בהחלט, שירות נהדר, מנות חדשניות ומפתיעות. ההמלצה העיקרית שלנו היא לסמוך על המלצרים במקום, הם מתמצאים במנות ולא מאכזבים. האווירה נעימה, העיצוב מודרני, ואפילו השירותים מעוצבים באותו קו כמו הכיתובים על הקירות.

אין ספק שמדובר בלהיט חדש שהולך לכבוש את חובבי הקולינריה שומרי הכשרות.

לפרטים נוספים על המסעדה בנתניה

לפרטים נוספים על המסעדה בבאר שבע

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי