תמונת רקע

שבוע שוס: פרשת וירא ועוף בחלב

שוס יצאת כשר / שבוע שוס: פרשת שבוע ומתכון  / שבוע שוס: פרשת וירא ועוף בחלב

פרשת וילךאל הבקר רץ אברהם

אם היינו צריכים לבחור את הפרשה המתאימה ביותר לענייננו הקולינריים – זו היתה כנראה פרשת וירא, זו שנפתחת בתכנית ארוח: אברהם יושב בפתח אהלו, מגיעה קבוצת אורחים, ומכאן ואילך מתואר תפריט מסודר. מתאבנים, ראשונה, עיקרית, תוספות, קינוחים.
“מהרי שלוש סאים קמח סולת לושי ועשי עוגות”, “ואל הבקר רץ אברהם ויקח בן בקר רך וטוב ויתן אל הנער וימהר לעשות אותו”
“ויקח חמאה וחלב ובן הבקר אשר עשה”.

הבעיה היחידה בכל התיאור הזה היא תעודת הכשרות החסרה. מי יתן תעודת כשרות לתפריט שכולל בן בקר עם חמאה וחלב?
רבים התייחסו לשאלה זו בעקבות קביעת חז”ל שאברהם קיים את כל התורה כולה. איך זה מתיישב?
תירוץ אחד הוא שהחלבי והבשרי הוגשו האחד אחרי השני. תירוץ נוסף מתייחס להימצאותם של רעי אברהם, ענר אשכול ממרא ואביהם, שלא ממש הקפידו על בשר וחלב. ההסבר העיקרי נוגע לכך שהאורחים היו מלאכים כך שהטעם המרכזי להפרדת בשר וחלב אינו נוגע אליהם כלל. הסיבה העיקרית להפרדה נעוצה בכך שבשר מסמל גבורה וחלב מסמל חסד. מלאכי מעלה קיימים מעל לחלוקה זו.
אבל מה שבעיקר יש ללמוד מהפרשה זו הכנסת האורחים של אברהם אבינו. בתחילה הוא אומר לאורחים “ואקחה פת לחם וסעדו לבכם אחר תעבורו” – זה מתחיל בפת לחם, סנדוויץ קל, ומסתיים בפתיחת שולחן מטורף. צדיקים אומרים מעט – ועושים הרבה.

כמו אברהם אבינו, גם אנחנו אוהבים שילובים מגניבים. אחד מהשילובים האלה הוא עוף בחלב קוקוס. יש משהו מרנין בחלב שהוא לא חלב באמת. מן אוקסימורון כזה שמתגלגל על הלשון. בכלל, חלב קוקוס הוא אחד מפלאי הבריאה – גם מתוק, גם עושה טוב לעוף, גם מאפשר לדברים להתייבש פחות על הפלטה. ואולי נזכה ונשחזר את תבשילו של אברהם אבינו?

 

מצרכים

עוף במשקל 1.3-1.5 קילו

מלח ופלפל

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 כף ג’ינג’ר (עדיף טרי) קצוץ

1-3 פלפלים חריפים קצוצים (אפשר לוותר)

1 בצל קצוץ

1 + 1/4 כוס רסק עגבניות

1 כוס חלב קוקוס

1 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)

אופן ההכנה

  1. מניחים את העוף בקערה או על קרש חיתוך. מפלפלים וממליחים מעט.
  2. משמנים את המחבת בשמן הזית.
  3. מניחים את העוף במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  4. מוציאים את העוף מן המחבת לצלחת.
  5. מטגנים במשך כדקה את שיני השום הכתושות, פלפל חריף (אם בוחרים להוסיף), בצל קצוץ.
  6. מוסיפים את הנוזלים: רסק עגבניות, חלב קוקוס, מרק עוף.
  7. מוסיפים את העוף.
  8. מבשלים במשך 45-60 דקות על אש בינונית.
  9. מגישים עם אורז לבן.

בתיאבון ושבת שלום!

 

סוגי מנות
אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי