תמונת רקע

רג’ינה – אוכל יהודי מודרני

שוס יצאת כשר / חדשוס  / רג’ינה – אוכל יהודי מודרני

רג'ינה - אוכל יהודי מודרני

חן קליין

הסיפור של רג’ינה נשמע כמעט כמו מעשיה חסידית: מעשה מחב”דניק שחיפש את השליחות שלו בעולם, הלך אל הצדיק והוא הנחה אותו לפתוח מסעדה כשרה למהדרין באזור בו אין מסעדות כאלו. באותו זמן נקלעה מסעדת רג’ינה הוותיקה לקשיים וכמעט נסגרה, וכך הגיעה רג’ינה אל גלגולה הנוכחי – מסעדה כשרה למהדרין בלב מתחם התחנה בתל אביב.

הלוקיישן הצעיר והנעים של התחנה, אל מול חופי הים התיכון, יפתח לכם את התיאבון עוד בטרם תספיקו לדרוך בחצר היפה של רג’ינה.

כבר עם פתיחת התפריט תגלו שההגדרה “מסעדה יהודית ובר יין” אכן הולמת את המקום היטב. דג מרוקאי משכשך בחדווה לצד סופריטו ספרדי וגולש הונגרי, ותפריט האלכוהול רחב ומסקרן כמעט כמו תפריט האוכל. ראוי לציין כי מוגשות במסעדה מספר מנות טבעוניות מסקרנות, וכן מנות ילדים, מה שהופך אותה למקום שמתאים לכולם: שומרי כשרות, טבעונים, לא משנה מה הדרישות של המשפחה או מקום העבודה, כנראה שרג’ינה מתאימה לכם.

את הארוחה פתחנו בכוס קאווה, וביקשנו מהמלצרית החביבה שתבחר עבורנו את המנות הטובות ביותר, מנות הדגל של המסעדה.

חיש מהר הגיעו אל השולחן לחם הבית וליבת חצילים קלויים. הלחם התברר כשלושה סוגי לחמים מעולים, טריים עם קרום מתפצח וליווי של שום קונפי וסלסת עגבניות חרפרפה. ליבת החצילים הינה פרפראזה מוצדקת ביותר על החציל בטחינה: חציל קלוי עם טחינה גולמית, סילאן וחמוציות. כמה פשוט ככה מושלם.

למנה ראשונה קיבלנו את הסלט של רג’ינה ומאפה הבית. הסלט המפתיע מכיל מלבד ירקות ירוקים גם תפוחי עץ, בצל סגול ואגוזי מלך. הוא מרענן וחמצמץ ומהווה ליווי מושלם לארוחת בשרים כבדה. מאפה הבית עשוי בצק עלים וממולא בשר טחון, צנוברים ועשבי תיבול. גם כאן כמו בליבת החצילים מדובר במנה קלאסית מבוצעת היטב.

בתזמון מושלם הגיעו המנות העיקריות – כולן נעו בין הסטנדרטי למצוין.

הבנאלית מכולן הייתה שווארמת ההודו עם צ’יפס, מנה לאלו מבנינו שלא אוהבים להסתכן במסעדות, ואולי היה עדיף לו היו בוחרים בדוכן שווארמה כדי לספק את נטיותיהם הקונפורמיסטיות, אבל אם כבר הגיעו לרג’ינה – מגיעה גם להם התייחסות בתפריט. מילה על הצ’יפס – צ’יפס הוא נייר הלקמוס של המסעדות. מקומות מופלאים עלולים להוציא תחת ידיהם צ’יפס בינוני במיוחד, אך לא זה הסיפור כאן: הצ’יפס היה זהוב, פריך וטעים בהחלט.

לאחר מכן טעמנו את מנת הסופריטו שהוגשה לצד אורז. קציצות בשר ענקיות מבושלות עם קוביות חציל, תפוח אדמה, עלי מנגולד והמון סלרי. המנה הייתה טעימה, עסיסית ובעלת כמה רבדים של טעם שמגיעים אחד אחרי השני. אפילו האורז היה מבושם וטעים באופן יוצא דופן.

גולת הכותרת של המנה העיקרית הייתה ללא ספק נתחי אסאדו בבישול ארוך, מוגשים גם הם עם אורז. המחבת הקטנה אצרה בתוכה בשר רך ונהדר, מתקתק ומתפרק בקלות. אולי אפילו האסאדו הכי טעים שאכלתי בחיי. מנה מופתית, חפה מטעויות, שאי אפשר להפסיק לאכול.

לקינוח קיבלנו שטרודל פריך במילוי תפוחים, אגוזי מלך וצימוקים. יחד עם גלידת הווניל וסירופ המייפל קיבלנו אקורד סיום מתוק לחוויה הקולינארית הנהדרת.

אם לסכם, רג’ינה מגישה אוכל מגוון ונהדר, מבושל ברמה גבוהה, וכשר למהדרין. חווית השירות בה נהדרת ואם רק תתנו לעצמכם להיפתח, תוכלו לגלות טעמים שלא הכרתם.

 

המיקום והתפריט העשיר הופכים את רג’ינה למקום המושלם לקבוצות, ולכן בוודאי תשמחו לשמוע שהיא גם מאפשרת קיום אירועים במקום. רוצו לטעום!

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי