תמונת רקע

פיקולינו הכשרה למהדרין בירושלים – חלבית בליגה אחרת

שוס יצאת כשר / חדשוס  / פיקולינו הכשרה למהדרין בירושלים – חלבית בליגה אחרת

חן קליין

חלבית אחרת

כבר אחרי המנה הראשונה בפיקולינו הירושלמית הבנו שמדובר בליגה אחרת. המסעדה אומנם מציגה את עצמה בפשטות כחלבית איטלקית והמנות בה מתומחרות באופן סטנדרטי למדי, אבל למעשה היא סוג של מסעדת שף נסתרת, ועוד בכשרות מהדרין.

זה מתבטא במפות הלבנות שעל השולחנות, בשירות המקסים והחייכן, בתפריט המהודק וכמובן באוכל האיכותי.

מסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

מבט בתפריט מגלה שכאן יודעים איך לעבוד: בלי להתפזר אבל עם שמירה על מגוון. כל אחד יכול למצוא כאן מה לאכול – בכל קטגוריה יש מנה טבעונית אחת או יותר, מנות מיוחדות לחובבי ההרפתקה ומעט מנות בנאליות לילדים ושמרנים.

הבעלים של פיקולינו הם אותה משפחה שהפעילה את המסעדה הותיקה בבית אנה טיכו. אין כמעט ירושלמי ללא זכרונות מהמקום הנהדר ההוא. לא פלא שכל האיכויות שלו נשמרות כאן, ואפילו מתעצמות.

פיקולינו מעוצבת באופן ירושלמי קלאסי מופלא, אבל גולת הכותרת היא הישיבה בחוץ, בכיכר המוזיקה, שם מתקיימות הופעות חיות מדי יום. בימי החורף המסעדה מקרה את חלקה בכיכר ומזמינה אמן אורח שישב בפנים – גם מוזיקה וגם הופעה חיה נהדרת באותו המחיר.

מתחילים ברגל ימין

את הארוחה פתחנו בכדורי ארנצ’יני (52) – שלושה כדורי ריזוטו איטלקיים מטוגנים. הם היו ממולאים בגבינה מסקרפונה ופטריות, מקושטים בכמהין ומוגשים לצד יוגורט שדאג לאזן את הטעמים. מנה מופלאה בטעמיה ובעיקר מסקרנת ופותחת את התאבון, ממש כמו שמנה ראשונה צריכה להיות.

המנה הראשונה הנוספת הגיעה דווקא מקטגורית המאפים ולא הראשונות – מאפה מנגולד וגבינות (68) שהוגש עם סלט. מנה ענקית ונהדרת! חובבי המנגולד יתענגו על הטעם העדין ומי שמעריך בצקים יזהה את האיכות הגבוהה של המאפה הרך והמפנק.

מנה במסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

לאורך כל הארוחה כל מלצר שעבר לידינו בדק שאנחנו מרוצים – לא היה “רק שניה” או “אקרא למלצר שלכם”. שירות מהרמות הגבוהות ביותר.

עיקר העיקרית

לעיקרית דגמנו מנת דג מהספיישלים, מנת פסטה מתאימה לכל חייך ומנת פסטה טבעונית.

הדג היה פילה ברמונדי שהוגש על מצע ריזוטו עשיר בירקות ובטעם. טעמים פשוטים וטובים, מרקם חלומי, הכל כל כך רך שמתחשק פשוט ללכת לישון על מצע הריזוטו ולהתכסות בדג. מנה מצוינת!

מנה במסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

רביולי ריקוטה פונג’י (68) היתה המנה ה”משעממת”, אבל אני מודה שלא השתעממתי בכלל. נכון, רביולי ממולא גבינות ברוטב שמנת פטריות אפשר למצוא בהרבה מקומות, אבל ברובם הוא יהיה מלא טעויות. בפיקולינו הרביולי פשוט מדויק: הרוטב בדיוק בכמות הנכונה, הבצק לא רך מדי ולא קשה מדי, וכל הטעמים עדינים ונעימים מאוד. אי אפשר להתאכזב.

מנה במסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

על תקן המנה הטבעונית טעמנו את מנת הרביולי ארטישוק ברוטב רומאי (68) עם פלחי ארטישוק א-לה רומנה, והמסקנה הכי משמעותית שלנו היא שאין שום סיבה להשאיר אותה רק לטבעונים. חובב הארטישוק הביתי שלי פשוט ליקק את האצבעות – מדובר במנה שעושה הרבה כבוד לפרח הזה.

מנה במסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

זה המקום לציין שכל המנות נדיבות. ממש. כל כך נדיבות, עד שיצאנו עם שקית של קופסאות ותאמינו לי שלא מדובר בבעלי קיבות קטנות. מסתבר שבניגוד לסטנדרט הישראלי, איכות דווקא לא צריכה לבוא על חשבון הכמות.

מי צריך קינוח כשיש כזו אווירה

את מצעד המנות הנהדר הזה ליוו צמד מוזיקאים ששרו פלייליסט נהדר של שירים שכולם מכירים ואוהבים – מהללויה של ליאונרד כהן ועד מודה אני של עומר אדם. הווליום נעים, הווייב עושה טוב על הלב וכל החוויה בהחלט משתדרגת מנוכחותם. בכל ערב שתבואו תפגשו מוזיקאים אחרים, כך שיש מקום להפתעות.

פיקולינו הכשרה בירושלים

על בטן מלאה ביקשנו קינוח (לא סתם ארזנו חלק מהאוכל, אנחנו אנשים מחושבים!). קיבלנו טרמיסו (42) שנעשה במקום, כולו אווריריות וטעמים נהדרים. הייתי מספרת לכם כמה טוב הוא היה אלמלא הקינוח השני שקיבלנו, שגרם לנו לקוצר נשימה זמני.

מנה במסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

הקראק פאי (42), מנה שהפכה ויראלית בשנה החולפת, היה לא פחות ממושלם. מזמין צינתור, אבל מושלם. מתוק וקרמלי וחמאתי ומושלם. נו, אל תתנו לי להשתפך – הבנתם. היה מושלם.

מנה במסעדת פיקולינו הכשרה בירושלים

עשינו טעות והזמנו שוקו לצד הקינוח. אל תעשו את זה, לכו על אספרסו או משהו אחר שיאזן את החוויה המתוקה.

וכך, כשאנחנו מסטולים ממוזיקה, חמאה ופחמימות נשארנו עד סוף ההופעה והבטחנו לעצמנו שעוד נחזור. כי כשמקבלים מסעדת שף במחיר של בית קפה – איך אפשר שלא?

שתי קטנות לסיום

  1. שווה לדעת שבימי שישי בבוקר פועלת המסעדה במתכונת בופה. בראנץ’ מפנק וכשר למהדרין? אתם כבר יודעים איפה. רק אל תשכחו להזמין מקום.
  2. מדובר באחד המקומות המושלמים לאירועים. יש שני חדרים פרטיים, וכמו שכבר אמרתי – כל אחד יכול למצוא לעצמו מנה בתפריט. אנחנו כבר שריינו למפגש המשפחתי הבא.

לפרטים נוספים

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי