תמונת רקע

פאפגיו -בשרית כשרה ויציבה בירושלים

שוס יצאת כשר / חדשוס  / פאפגיו -בשרית כשרה ויציבה בירושלים

חן קליין

ירושלים התברכה בלא מעט בשריות כשרות למהדרין, אבל יש רק אחת שהיא ממש “מוסד ירושלמי”, כזה שקיים כבר שנים ועדיין מצדיק את המוניטין, כזה שפשוט חייבים להביא אליו את האורחים מחו”ל. אני מדברת כמובן על מסעדת פאפאגאיו הברזילאית.

המסעדה הגדולה מסודרת בצורה מצוינת, לא כמו אותם מקומות שדוחסים את אורחיהם עם מרווחים מינימליים בין השולחנות, כאן הכל בקלאס. בקצה המסעדה נמצא הגריל הפתוח שבו שיפודים עמוסי כל טוב ומלאי הבטחה מסתובבים ומעוררים תיאבון להמשך.

פאפאגאיו בת ה23 (לא נראית בכלל!) בנתה את שמה בעיקר סביב ארוחות “השולחן הברזילאי” שלה, ארוחות אכול ככל יכולתך עתירות בשרים בהן הסועדים מאותתים באמצעות רמזור לשיפוד הרץ אם הם מעוניינים בעוד מנה. כיוון שכירושלמים טובים דגמנו בעבר את השולחן הברזילאי בהנאה מרובה, בחרנו לבדוק הפעם דווקא את אופציית פלטת הבשרים, בתוספת 2 מנות ראשונות.

פלטת בשרים ברזילאית

הפלטה (ג’ונטוס, בלשון המקום) היקרה ביותר עולה 324 ש”ח, והזמנה של פלטה מזכה במנה ראשונה אחת במחיר מיוחד של 38 ש”ח. כך יצא שפתחנו עם לחם הבית ושישה סלטים נחמדים (38 ש”ח במקום 48 ש”ח). הסלטים היו נחמדים, לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל הלחם היה מצוין. תשקלו להזמין רק אותו, אם בכלל (12 ש”ח).

כיוון שמנת הפתיחה הראשונה לא העיפה אותנו, הלכנו על מנה ראשונה נוספת של נקניקיות צ’וריסוס (49 ש”ח). תרשו לי רגע לשכוח את אוצר המילים שלי ולתאר אותן כך: אמאל’ה!

אני חובבת גדולה של נקניקיות איכותיות, עבודת שרקטורי טובה תמיד תשמח אותי יותר מסטייק מושלם, והנקניקיות בפאפאגאיו היו מופלאות. שמנמנות, לא חריפות מדי, מתובלות היטב, עשירות בבשר ושומן איכותי ומאוזנות לחלוטין. אם גם אתם מחובבי הז’אנר, אל תעזו לוותר עליהן!

את הנקניקיות ליווה קוקטייל מוחיטו (36 ש”ח). הוא היה עדין ויעבור בגרון היטב גם למי שלא מורגלים במשקאות מסוג זה. 

בשלב הזה, כפי שאמר המלצר, סיימנו לשחק והגענו לעניין שלשמו התכנסנו: הבשר. הפלטה (324 ש”ח) שהגיעה לשולחננו הכילה אנטריקוט, פרגיות, קבב ולונדון ברויל – כלומר כתף בקר.

האנטריקוט היה כל מה שאפשר לבקש מסטייק טוב – עבה ועסיסי וכמובן במידת העשייה המדויקת שביקשנו (מדיום, כמובן). הפרגיות היו עסיסיות ומתובלות בשפע של עשבים מרעננים. פרגיות שהן מנת עוף בשיא הדרה. הקבבים היו נכונים מאוד, רכים, שומניים מעט והולכים מדהים עם טחינה, באחריות. כתף הבקר היתה טעימה מאוד, משהו שלא אוכלים בכל יום. האיש שלי עף עליה ואני חשבתי שיכלו לגרום לה להיות קצת יותר מעניינת…

הפלטה מלווה בשתי תוספות הכלולות במחיר, אבל אנחנו עשינו את העבודה כמו שצריך ודגמנו את כל הארבע האפשריות.

הצ’יפס היה לא פחות ממושלם. חם, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מבוצע באופן הטוב ביותר שאפשר להעלות על הדעת. תפוחי האדמה בפסטו היו מעולים, הלוואי על בני ביתי ועלי בכל סעודת שבת. האורז הגיע עם מעט תבשיל בשר עליו. התבשיל היה נחמד גם אם קצת מיותר, והאורז היה ממש טעים. מישהו יודע איך האורז במסעדות תמיד כל כך מוצלח?! 

הסלט היה רענן וטרי, ממש לא המנה העייפה שלה ציפיתי. עושה רושם שהוא נחתך במיוחד בשבילנו ואפילו תובל היטב, אבל בכל זאת תזמינו אותו רק אם אצלכם אין ארוחה בלי סלט. שאר התוספות כל כך טעימות שפשוט חבל להתבזבז עליו.

אחרי כל הטוב הזה עוד רצינו לנסות קינוח. חשבנו ללכת על הסניקרס או הבאונטי של המקום, אבל המלצר המליץ בבטחון רב על טורט פסיפלורה (39 ש”ח), אז יאללה, נתנו צ’אנס.

מסתבר שגם המלצרים בפאפאגאיו מוצלחים, כי ההמלצה היתה מצוינת. בסיס המנה היה עוגת טורט עשירה, מעליה שכבת שוקולד, מעליהן מוס פטיסייר פסיפלורה ומעל הכל קולי פסיפלורה. חווית המרקמים והטעמים היתה מהממת חושים. איזה כיף לסיים ארוחה בשרית בתחושה שעוד לא ראינו הכל בעולם קינוחי הפרווה!

לסיכום

מסתבר שגם אחרי 23 שנה, מסעדת פאפאגאיו היא עדיין הכתובת המושלמת לאנשים שאוהבים גם בשר מעולה, גם חווית אירוח מהודקת וכמובן גם כשרות מהודרת. כדאי לדעת שאם אתם מחפשים גם מחיר אטרקטיבי במיוחד, עד השעה 17:00 מוגשות במקום מנות עיסקיות, ואם באירוע מושקע ומושחת חשקה נפשכם אזי יש חדר פרטים עד 38 איש, או את המסעדה כולה עד 120 איש. עם כמויות הבשר שיזרמו שם, אף אחד לא ישכח את האירוע שלכם!

פאפאגאיו

יד חרוצים ,3 ירושלים

שעות פתיחה: א’-ד’ 12:00-23:00. ה’ 12:00-00:00.

כשרות: רבנות ירושלים וכן מהדרין של ה-OU.

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי