תמונת רקע

מרלו – מסעדה כשרה בשילה, יהודה ושומרון

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מרלו – מסעדה כשרה בשילה, יהודה ושומרון


הפעם החלטנו להגיע למרלו – מסעדה כשרה בשילה. אנחנו בשוס משתדלים להגיע לכל מקום כשר, כמעט בכל מקום בעולם בו מתגוררים או מטיילים שומרי כשרות. את המדור הזה כותב אליק, אחד מזוכי תחרות מבקרי המסעדות שלנו. אז קבלו את אליק, ואת אשתו שירן, הם גרים בתפוח, שומרי כשרות ואוהבים אוכל טוב ולבלות בחוץ. מכאן, אליק מדבר ואנחנו שותקים….

מרלו

מרכז היישוב שילה

א’-ה’: 08:00-23:00, ו’: 8:00-13:00 מוצ”ש: מצאת שבת ועד 23:00

כשר למהדרין חלבי

איך הגעת לזה? מה אתה עושה במסעדה כשרה בשילה?

שירן שאלה אותי וחייכה… וברגע אחד הפכה להיות השותפה שלי למסע הקולינרי. מסעדת מרלו –  איפשהו בין הכרמים ביישוב שילה במטה בנימין, מסעדת בוטיק חלבית, קטנה ואיכותית שמאפשרת לסועד חוויה קולינרית כפרית ונעימה, ליד הבית. בלי לשלם משכנתא על הבייביסטר ולהוציא הרבה על הדלק. ועל זה אנחנו מעריכים בראש ובראשונה את היזם והבעלים, צוריאל בלוקה, בחור צעיר וצנוע , תושב המקום שהקים ועיצב במו ידיו את המסעדה ואת התפריט , צוריאל עובד מגיל 16 בכרמים ומחובר לחקלאות, לאדמה ולתוצרים המקומיים.

אז מה אכלנו? כשר וטוב

אז לאפרטיף… שירן פותחת  את הערב עם מרק בצל (29) משגע עם טוויסט של יין אדום מקומי שמעיף את המנה ומשאירה אבק לפיש אנד ציפס (43)  שהצטרף לשולחננו. מה לעשות, שירן תמיד בוחרת יותר טוב ממני (סתם…אני בחרתי אותה:).

אחרי לבטים קשים למדי הגיע צוריאל והמליץ על סלמון הבית  (79) שמגיע צרוב בתנור אבן עם חרדל דיז’ון, שמן זית ועשבי תיבול טריים על מצע של שעועית ירוקה ותוספת הום פרייז. מנה מדוייקת – הסלמון היה צלוי כמו שצריך, לא יותר מדי ולא פחות מדי, תפוחי האדמה ביתיים וטיפה מתוקים והשעועית פריכה. שירן הזמינה מקופץ ירקות ברוטב אסייתי (58)  מנה גדולה וגם היא קלה וביתית בטעמה. צוריאל התעקש ונתן פקודה לשף שנקבל דוגמית קטנה של אחת ממנות הדגל – סלט מרלו (60) – גבינת פרמז’ן מגוררת על פטריות מוקפצות, שברי פקאן וחמוציות ומתחת הקלקאסיקה של עגבניות חסה ועוד. הסלט היה פריך וטרי, מתפצח בפה. מתאים למי שאוהב את הסלט שלו טיפה מתוק.

המשכנו לעוד מתוק – קינוחים: קראמבל תפוחים שעשה את העבודה והזכיר לנו שבת אצל אמא, מוס לוטוס מצויין שנתן את אקורד הסיום לערב מושלם.

לסיכום – נחזור למרלו בעיקר בגלל:

האווירה הנעימה – צימר בוטיק בלב ההרים.

אוכל בגובה העינים – טעים, בשפע, עם צניעות מקומית וסוג של ביתיות.

שירות נהדר  ולבבי, תמורה מלאה לכסף.

לפרטים נוספים

 

 

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי