תמונת רקע

מסעדת קפאו – תאילנד הכשרה בבית שמש

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מסעדת קפאו – תאילנד הכשרה בבית שמש

חן קליין

מתי בפעם האחרונה אכלתם במסעדה תאילנדית? לא במזנון אסייתי שחושב שהכל הופך אותנטי עם עוד קצת רוטב סויה, אלא במסעדה תאילנדית ממש. אם אתם לא מצליחים לזכור, כנראה הגיע הזמן לבקר בקפאו.

מסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

כשתעברו ליד קפאו אתם עלולים להתבלבל ולחשוב שמדובר בעוד מסעדה של אוכל-קניונים בינוני ולא מעניין. איכשהו לא ציפינו למצוא מסעדה אותנטית ומיוחדת כל כך בתוך מרכז קניות בבית שמש, אבל ציפיות לחוד ומציאות לחוד כי קפאו לא תפסיק להפתיע אתכם.

פתחנו עם פופיה (25): אגרולים צמחוניים בעבודת יד, במילוי אטריות שעועית, נבטים וירקות. הטריות היתה מאוד מורגשת ואת הקראנץ’ של הביס שומעים למרחק, אבל על אף שמדובר במנה טעימה מאוד היא גם דיי בנאלית. טוב שיש אופציות כאלה לשמרנים, אבל לא לשם כך התכנסנו.מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

הסום טאם (32), סלט פאפיה עם רוטב דגים, היה כבר חוויה מיוחדת הרבה יותר. עושר טעמים, חריפות, והמון עניין במנת פתיחה אחת. מומלץ לנסות, מובטחת מנה קלילה שמתחסלת בכיף.

מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

לעיקרית לקחנו גאי פאד מד מה מונג – ניתן לבחור בין טופו (49), עוף (49), או בקר (59) שיוקפצו עם בצל, קשיו וצ’ילי ויוגשו לצד אורז יסמין. הצמחונית שלקחתי איתי למסעדה בחרה בטופו ולא הצטערה. הטופו היה עסיסי וטעים, ויחד עם האורז המנה היתה טעימה, גם אם אנחנו היינו בוחרות לשים בה קצת פחות רוטב סויה.

מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

בזמן שהיא נהנתה מהטופו, אני התענגתי על מנת בשרית. הגנג מאסאמן גאי הוא מנת עוף (69), בקר (79) או טופו (69) בחלב קוקוס וקארי מאסאמן עם תפוח אדמה, בצל ובוטנים לצד אורז יסמין. המנה חריפה מעט, אבל בשביל זה יש אורז שירכך את הטעמים. אני אכלתי את גרסת העוף, וליקקתי את האצבעות. מדובר במנה מצוינת שעושה כבוד לכל רכיב בה ויוצרת עושר סמיך, מתובל ומנחם מאוד. אני בטוחה שלא אעמוד בפיתוי ועוד אחזור כדי לטעום אותה שוב.

מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

שבעות ומרוצות הגענו לשלב הקינוח. הקינוחים כולם מדלגים בקלילות מעל מכשול הפרווה, יצירתיים, מיוחדים ונטולי תחליפים מבאסים. ובכל זאת כדאי לבחור בחוכמה, כי הרי לא הגעתם עד הלום כדי לאכול פאדג’ שוקולד עם סורבה קוקוס (35) כשניתן להזמין מנגו סטיקי רייס (32), נכון?

אז בלי להשמיץ את הפחדנים מבניכם, בחרנו בהרפתקה. קיבלנו אורז דביק מתוק מבושל בחלב קוקוס, מעוטר בקוקוס קלוי ולצידו סורבה מנגו. היה מתוק מאוד, סיום מושלם לארוחה נהדרת.

מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

קפאו היא המקום בשבילכם גם אם אתם מכירים את המטבח התאילנדי ומחפשים מקום שיבצע אותו היטב, וגם אם לא טעמתם אוכל תאילנדי מעולם אבל מיציתם כבר את היציאה הרגילה להמבורגר, סטייק ופסטה שמוגשים במסעדות הרגילות. בקפאו תמצאו חוויה תאילנדית אותנטית ומסקרנת שבה כל מנה היא חידוש מפתיע ומחול טעמים שעוד לא הכרתם.

כל החוויה הזאת עטופה בתפאורה יפיפיה, מנות נדיבות, חניה נוחה וכשרות מהודרת, כך שבאמת אין שום תירוץ לא לארוז את עצמכם ולקפוץ להכיר טעמים חדשים בבית שמש פינת תאילנד.

מנה במסעדת קפאו הכשרה בבית שמש

קפאו, מתחם שער העיר, שדרות יגאל אלון 6, בית שמש.

כשרות מהדרין.

לפרטים נוספים

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי