תמונת רקע

מסעדת זיגל – חוויה בשרית בצפון

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מסעדת זיגל – חוויה בשרית בצפון

זיגל - חוויה בשרית בצפון

אליק ושירן יפת

דמיינו לכם חופשה זוגית בצפון הארץ: חודש מאי, הצפון עוד לא גועש מטיילים, הכנרת שקטה ויפה, שעת שקיעה במושב אניעם ברמת הגולן.

שירן ואני צועדים יחד בשדרת האומנים הצבעונית שמקבלת את פנינו, מזכירה לנו את אחותה מהמרכז (נחלת בנימין).

את ‘זיגל’ אי אפשר לפספס, ממוקמת באמצע כפר האומנים במבנה עץ מרשים וייחודי.

‘זיגל’ קיימת 4 שנים ונמצאת בבעלות רותם

 וטל צרפתי, בעל ואישה תושבי היישוב קדמת צבי ברמת הגולן. רותם הוא גם השף, ויחד איתו עובד השף מודי מירוני תושב היישוב יהונתן ברמת הגולן.

‘זיגל’ היא מסעדת בשרים על כל המשתמע מכך, בשר הוא ההתמחות שלהם. ‘זיגל’ מתאימה        לערב עם  חברים, לקבוצות גדולות שמטיילות בצפון, וגם לזוגות רומנטיים שרוצים התפנק.

אפריטיף / מנות ראשונות:

השף מודי הכתיב את הקצב וביקש מסוזן לדאוג לנו, וזה מה שקיבלנו:

שרקוטייה – מחבת נקניקיות הבית בעישון קל על מצע של כרוב כבוש (54), מנת פתיחה קלה ונהדרת לחובבי הצ’וריסוס. 

חציל סינייה – מוגש על לאפה גדולה עם בשר טחון, טחינה סלסלת עגבניות ושמן זית (52) מנה גדולה, נהדרת ומאוד טעימה. שירן השתגעה עליה.

עיקריות:

התלבטנו רבות בין ה ‘זיגבורגר’ המפורסם של ‘זיגל’ לבין האסדו מהמעשנה. בסוף השף מודי החליט עבורנו.

זיגל מיקס זוגי 900 גרם – אקדים ואומר שזו מנה מאוד גדולה, שמתאימה ל4 אנשים לפחות. השף רצה לתת לנו את ההזמנות לטעום ממבחר סוגי הבשר שמוגשים במסעדה: אנטרקוט מיושן, אסדו, פרגיות וצוריסוס. השף פינק אותנו גם בחזה בקר בעישון ארוך (בריסקט).

 

מעולם לא טעמנו בשר אסדו טעים כמו זה שאכלנו ב’זיגל’! הבשר עובר במקום תהליך עישון של 6-8 שעות, אמבטיית תיבול 24 שעות, וצלייה איטית, והתוצאה שווה את ההשקעה.

המנה מוגשת עם סלט קטן ושתי תוספות לבחירה. כאן המקום לספר שהצ’יפס מגיע בייבוא אישי מהולנד, ומומלץ בחום. מדובר במנה עשירה, מלאה בטעמים, המיועדת לחובבי הבשר האמיתיים (229).

‘זיגל’ כיאה למסעדת בשרים איכותית משלבת את “יקב רמת הגולן” כיין הבית שלה ומקדמת שיתוף פעולה עם בעלי הצימרים בצפון.

משהו מתוק

אקדים ואומר שהקינוחים נעשים ע”י חברה חיצונית, כפי שקורה ברבות מהמסעדות הבשריות.

סושי שוקולד – רול של קרם וניל עטוף בשכבת טראפלס שוקולד וקוקוס קלוי, מנה יפה אם כי פחות לטעמי (35).

 

עוגת שוקולד פאדג’ חמה – המנה הקלאסית, טעימה ועושה את עבודתה נאמנה (35).

 

אנחנו כמובן נחזור ל’זיגל’: שילוב של כפר אומנים מקסים במיקום משגע עם מקום שהוא בדיוק מה שחובבי בשר אוהבים.

זיגל היא כל מה שצריך בכדי להפוך את החופשה בצפון למושלמת.

 

מסעדת ‘זיגל’

כפר אומנים , אניעם. טלפון :  04-833-5533

פתוח א-ה בין השעות  12:00 – 22:00 .

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי