תמונת רקע

מסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה: רואים רחוק רואים שקוף

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה: רואים רחוק רואים שקוף

אשר גז

היתרון הגדול ביותר של מסעדת הצוק הוא שבכל ביקור שלנו במקום התפריט שלהם משתנה. אחת לחצי שנה לוקחים צמד השפים השותפים מאור מלכה ואריק דניארו את התפריט ומשנים ומבלבלים הכל. מורידים משם ומוסיפים לכאן. מביאים המון טעמים וטרנדים מיוחדים ממרכז הארץ, נותנים את הפרשנות שלהם ושולחים את כל זה היישר למסעדה הכשרה הצפונית ביותר בישראל – על גבול ישראל לבנון מעל אתר הרכבל של ראש הנקרה.

מסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה

היא נפתחה בשנת 2015, בקצה העולם, במקום שרבים הספידו אבל מוכיחה כי הטועם הישראלי אוהב ומוכן להגיע בשביל מסעדת שף כשרה גם ללבנון. ביום החורפי שהגענו לשם נשברו גלי הים הסוער על הצוק שמתחת לחלונות הענק במסעדה. זרקור עצום של ספינת הדבורה של חיל הים ליווה אותנו וכאילו האיר לנו את המנות המיוחדות בתפריט הייחודי שהרכיבו כאן. פחות מעשרה מטרים מכאן עומד שער הגבול ללבנון שנפתח למעבר כוחות האו”ם. כמה דקות נסיעה מכאן ותגיעו לערים צור וצידון.

ולסעודה עצמה

כמו בכל מסעדת שף ראויה, גם כאן מכבדים את הסועדים במנות פתיחה (62 ש”ח) של לחם ביתי חם מלווה בכמה סלטים כגון סלט בורגול, קרפצ’יו סלק מתקתק, חומוס קטיפתי, וקרם חציל וקצח שגם מתנזרי החצילים יוכלו ליהנות ממנו, לו רק לא תספרו להם שהקרם החלק עשוי מחצילים. המזאטים פשוט נהדרים.

עם מבחר מנות עשיר התלבטנו במה לבחור והלכנו פשוט על ארוחת הטעימות (350 ש”ח לסועד). גילוי נאות: זו לא הפעם הראשונה שלנו כאן, ובטח לא האחרונה. אחת לחצי שנה אנחנו אוהבים להגיע לכאן ולעשות לעצמו הפסקה קלה מהחיים עצמם ולברוח לעולם שכולו טעם.

מנה במסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה

אל השולחן זורמות המנות כמו במחול. אנחנו משחררים חגורות ויוצאים לדרך, צריך מקום לכל הטוב הזה. סיגר הצוק, עלי סיגר ממולאים במעורב ביתי לצד טחינה ואריסה. לא מעיף אותנו אמנם לגבהים, אבל זו רק ההתחלה. המנה טעימה אבל לא מפתיעה, לא כזו ששווה לנסוע לקצה תבל, גם אם כל התבל זו בסך הכל ישראל.

לעומת זאת, הקבב הביתי של אריק השף, שמגיע מחוזק בטעמים פיקנטיים, בשומן נוטף ובילויי של עלי תבלין ירוקים ועדינים, כבר מדבר אלינו יותר. בטח כשמנה כזו מגיעה על מצע טורטיה פתוחה, טחינה ירוקה וירקות גריל.

מנה במסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה

הקרפצ’יו בשמן זית בלסמי ונגיעות קונפי שום מוגש דק דק, כמעט שקוף. אני מודה שקרפצ’יו ובכלל בשר רייר זו האהבה השנייה שלי. תמצאו כאן גם ניוקי ביתי שמוכן סמוך להזמנה ומוטבע ברוטב קרם פטריות, ערמונים ויין לבן. מעולה.

מנה במסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה

ובכל זאת, מסעדות טובות וכשרות בשנות האלפיים הן כבר לא עניין מרגש במיוחד, אפילו לא בצפון הרחוק. ועדיין, אם יש מנה אחת שתפיל אתכם כאן על המזח זה חזה האווז על מצע קרם אפונה, מלווה בסלקים מקורמלים. חזה האווז רך ומיוחד, טעמו שונה מכל בעל כנף משעמם שאתם מכירים כבר וקרם האפונה הולך איתו בדואט שחבל על הזמן.

מנה במסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה

לעיקרית אנחנו מקבלים אומצה של אנטריקוט מיושן ששכב על הגריל במידה הנכונה עם רוטב ציר בקר ותפו”א מדורה. יודעים כאן לתת כבוד לבשר. עוד בעיקריות ולא טעמנו: פרגיות על הגריל לצד בטטה אפויה בסילאן, מייפל ועשבי תיבול (98 ₪), קדרת בקר ביין אדום וירקות שורש לד אורז לבן – (98 ₪), טורנדו רוסיני: מגדל פטריות פורטבלו, מדליוני פילה וכבד אווז ברוטב ציר בקר ( 156 ₪)- המנה האהובה עלינו כאן מביקורים קודמים – ועוד.

מנה במסעדת הצוק הכשרה בראש הנקרה

טיפ לסיום: נסו לתאם את ההגעה שלכם למסעדה לאחד מן הערבים שבהן אנשי הרכבל באתר תיירות ראש הנקרה פותחים אותו לסיור עששיות קסום בלב הנקרות הסוערות. הגלים, המאובנים והרעש הנקי של הגלים נחשפים שם כמו שמעולם לא תראו במקום אחר. באור יום תפגשו כאן כתמיד ים טורקיז ומזג אוויר נפלא.

מסעדת “הצוק”.  אתר תיירות, ראש הנקרה.

כשרות מהדרין

לפרטים נוספים

תודה לנטעלי כץ על חלקה בתמונות

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי