תמונת רקע

מסעדה בשרים כשרה בירושלים: הרוויס

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מסעדה בשרים כשרה בירושלים: הרוויס


ירושלים העיר שגדלתי בה או אולי זו שגדלה לתוכי. כן אני ירושלמית גאה עם יחסים מורכבים אל העיר שלי שמשתנה. זה קסום וכיף לגלות בעיר שלך ממש מקומות חדשים ולחלוק אותם. תחושת הגילוי מיוחדת במיוחד שמדובר במסעדה חדשה, אז מתערבבים הטעמים והריחות ונוצר זיכרון חדש. ככה התחיל המפגש שלי עם הרוויס.

הרוויס – בשר חוויה מעושנת בלי סיגריות

המעשנת החדשה של הרוויס משנה את כל מה שאתם חושבים על אוכל אמריקאי. תיפרדו מאוכל פלסטיקי ופשוט לטובת אוכל מושקע ומדויק – אומנות הבשר המעושן. המסעדה מעוצבת בלוק קז’ואל ומתרחקת ממסעדות היוקרה המוקפדות, נאמנה לאיכות ולנוסחאות המעבדה של עולם עישון הבשר.

הבעלים והשף הרווי, אמריקאי דרומי במקור נותן כבוד לשורשים שלו, בכל רגע ורגע במסעדה הרגשנו את הרצינות והמחויבות לעשייה. לשולחן ניגש מנהל המשמרת שליווה אותנו לאורך כל הערב בהסברים מפורטים על שיטת העישון הייחודית ובעיקר בתחושה שהגענו לסלון של חברים. תחושה נינוחה, כייפית, לא מתאמצת וכך נישאים ברוח חברית התחלנו את הארוחה.

פתחנו בשלוש ראשונות: טאקוס צלעות, קצוות שרופים, טקסס נאצוס, אלו מנות שכיף לחלוק ושכיף לבלות איתן זמן איכות גם לבד. מטבל האבוקדו עם העגבניות חריף ומתקתק באיזון מנצח. מנה מצוינת לצד בירה צוננת מהחבית. (46 ₪)

קצוות שרופים- מנת דגל של המסעדה. הטעמים המשתלבים של הבריסקט המעושן והקירמול יוצרים מנה שאי אפשר להפסיק לאכול הוגשה לצד קוקטיל מרענן היישר מטקסס שהשלים את תחושת הנשנוש הבלתי פוסקת (53 ₪)

הנאצוס הוגש מסביב לקערה מלאה במיטב מטבלים דרומיים : תבשיל שעועית נימוח,,גאווקמולי וסלסת עגבניות, כל אלו נטבלים בנאצוס פריכים במיוחד. כבר התאהבנו.(49 ₪)

עיקריות או לא להיות ?!

בעיקריות בחרנו לזרום עם הקונספט של אמריקה מהדרום וניסנו את מזלנו בכריך, כזה שנהג סמיטריילר בדרכים היה נהנה ממנו – כמה פשוט ככה טעים. בחרנו בטקסס בריסקט- בשר חתוך לרצועות דקיקות וסלט כרוב קריספי. הגודל של הסנדביץ הקשה עלינו לסיים, אבל זו בהחלט מנה מעולה לארוחת צהרים. (62 ₪)

בנוסף במלוא הדרה הגיעה פלטת בשרים, אפשר להזמין אילו בשרים מהתפריט שתבחרו, מינימום 100 גרם, המנה עברה את המבחן הצלע (הבשר נופל מהעצם ומשאיר אותה נקיה), וקיבלנו מנות בשר בעשייה מעולה וטעימה. לצידה הוגשו טבעות בצל של המקום, לחם תירס ותבשיל שעועית ובשר, לא אמרנו די, אבל המקום בבטן התחיל להיגמר. (28-65 ₪ ל100 גרם)

לא חלבי אבל טעים

מבחן הקינוח הכשר, כזה שלא מנסה להשתמש בתחליפים. בהרוויס לגמרי צלחו את המבחן. לשולחן הוגש פאי פקאן, עם הביס הראשון התנגן לנו בלוז של לואיזיאנה. פריכות הבצק ומרקם הפקאנים ניגן על נוסטלגיה של עוגת פאי אמריקאיות וחתם סיום מושלם לארוחה (38 ₪)

הלב התרחב והפה רצה עוד. בהחלט זהו מקום לחזור אליו ולפתוח שולחן עם חברים

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי