תמונת רקע

מבקרים בהמקדש, מסעדת שף בשרית כשרה בכפר סבא

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מבקרים בהמקדש, מסעדת שף בשרית כשרה בכפר סבא

אליק ושירן יפת

המקדש, מסעדה בשרית כשרה וחדשה בכפר סבא, נמצאת בקניון אושלינד. יש לזה יתרונות – החניה למשל, האופציה להוריד  את האוכל בסיבוב במקום ממוזג אחר כך. בכלל, נראה שבשנים האחרונות מתפתחת סצנה קולינרית לוהטת בכפר סבא ורעננה ובשביל מסעדת שף לא צריך להרחיק לתל אביב.

המסעדה נמצאת מחוץ לקניון, גדולה מאד (והומת אדם), משלבת ברזל ועץ עם תחושת חמימות. שף המסעדה הוא לירן בלו, בוגר  בית הספר העילי לשפים קרדון בלו בצרפת, התגורר 4 שנים ביפן ועבד כשף במגוון מסעדות עילית (שאנחנו רק קראנו עליהן:) דוגמת טצה דורו, אמיליה וקורדיליה (של השף ניר צוק). מיפן, הביא לירן קונספט ייחודי ששומר על איכות הבשרים ומתאים אותם לסועד. הסועדים במסעדה מקבלים את מנות הבשרים כמעט מוכנות – לצד המנה מגיעה אבן שחורה לוהטת ועליה צורבים את הבשר לפי רצונכם. המנות המתקבלות טריות וטעימות יותר.

לנושא הלבה השחורה יש יתרונות ויש חסרונות. בשלב מסויים הרגשנו כאילו אנחנו עובדים במסעדה אבל האמת היא שזה שווה את התוצאה.התפריט במסעדה אינו קבוע, מה שאנחנו טעמנו, הוא אולי מה שאתם תטעמו ואולי לא. חלק מהקונספט הוא להגיש מה שאיכותי באותו זמן בשוק וכמו שלירן השף אומר – “לא טוב, לא עושה”. הקונספט בכל מקרה הוא אותו קונספט – הגשה עם אבן לבן שחורה לצריבה עצמית, הכנה של הבשר במגוון שיטות – סו וויד, השריה, חנקן נוזלי ועוד.

לראשונות לקחנו:

סוכריות שייטל (62 ש”ח): רולדה של שייטל במילוי בשר ואגיו טחון (בשר עגל יפני) ושומן טלה מוגש עם רוטב צ’ימיצ’ורי,ברביקיו הדרים ומלח גס לצריבה אישית.

המנה לא גדולה, יקרה אך בהחלט ייחודית וטעימה. הכנת המנה מלוווית במשב של חנקן נוזלי שעושה אפקט מהממם. הטעם ייחודי מאד, רך ונימוח. מתאים בתכל’ס למי שאוהב התנסויות חדשות בתחום הבשר. די קשה לתאר את המנה ויכול להיות שהסרטון עושה איתה יותר חסד מאשר התיאור כאן.

סלט לשון בקר (56 ש”ח) בבישול ארוך ובקירמול סויה, על מצע סלט עגבניות שרי צבעוניות בייבי בצל סגול, צנונית, צ’ילי וכוסברה – המנה יוצרת איזון מאד מעניין בין רכות הלשון לפריכות הירקות. אנחו לא אוהבים לשון וכאשר טעמנו את המנה שכחנו שזו לשון… הרכות והעניין שנוצר שווה את הרתיעה הראשונית.

ברזואלה (42 ש”ח) בשר סינטה כבוש בתוספת סלסת אפרסמון וסלט מיקרו עשבים. המנה מרשימה מאוד – מגיעה בכלי במבוק עם אדי חנקן נוזלי. הסינטה טעימה אבל יותר המכל התרשמנו מה”לונה פארק” מסביב… יש משהו מגניב במרקם ובהופעה כולה.

סיימנו את הראשונות עם  פינוק מהברמן – סאקי וסאקי שזיפים שהיו מרעננים וניקו לנו את החך לקראת הבאות.

לעיקריות הזמנו:

טעימות ציידים (215 ש”ח) – 450 גרם של בשר מסוגים שונים +כוס יין על חשבון הבית : אנטריקוט,ראנצ, סינטה, דנוור קאט, נתח קצבים, אסאדו וחזה אווז.  כאמור, הבשרים עוברים תהליכים לפני שהם מוגשים לנו וזה בהחלט הופך את הבשרים לאיכותיים ומעניינים יותר. הכל היה כל כך טעים ובעיקר – מגוון. האנטריקוט היה עדין מאד, חזה האווז מיוחד ושומני. ניתן לשחק עם הצליה כך שכל אחד בשולחן מקבל מה שמתאים לו.

אסאדו מעושן (92 שח) – המנה שהטריפה אותנו , וגרפה את מירב המחמאות של הערב! הבשר החל את תהליך הבישול מיום חמישי (30 שעות בסו וייד) ומשם למעשנת עם עצי חרוב, דובדבנים והדרים עד ליום ראשון. הבשר נימוח , מפוצץ בטעמים ושווה את המחיר לחלוטין.

לאחרונות לקחנו:

כדור שוקולד מהממם – שאין לנו מילים לצאר כמה היה טעים.

קרם ברולה – הקרם עשוי מקוקוס עם צריבת סוכר מלמעלה. הוא לא מחקה את טעם המקור אלא יוצר אלטרנטיבה מקורית לאנשים שלא בא להם שוקולד:) הטעם עדין מאוד, מלא בטעמים וניליים.

לסיום הזמנו סורבה אננס, כוסברה, מנגו צ’ילי וסחלב. טעמים הפרותיים היו מעולים. הסחלב היה יציאה של ממש. משהו שעוד לא טעמנו.

לסיכום:

אחלה מסעדה למי שאוהב בשר ולא מפחד מחדשנות.

למסעדה יש שפה מגובשת, בישול עילי מיוחד.

התפריט המתחלף, האבן השחורה והצוות האדיב הופכים את החוויה למיוחדת.

המחירים מגוונים והופכים גם הם את אפשרויות הבילוי לרבות.

 

לפרטים נוספים והזמנת מקום

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מנת הדגל .. אין כאן דבר כזה .. התפריט מתחלף על בסיס יומי לפי חומרי הגלם שבשווקים ולפי מצב רוחו של  השף, למקרה שתהיתם

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי