תמונת רקע

מסעדת ״מאפו״- חווויה אחרת

שוס יצאת כשר / חדשוס  / מסעדת ״מאפו״- חווויה אחרת

מסעדת ״מאפו״- חווויה אחרת

 

אל מסעדת “מאפו” היושבת, ובכן, ברחוב מאפו בתל אביב, הגענו, אופיר ואני, בשעת ערב באמצע שבוע. המסעדה, היושבת במבנה מלון “פרימה סיטי” הסמוך לים, היא המסעדה הכשרה בת השנתיים של השף ניר צוק. בכניסה למסעדה בר גדול, ובהמשך, סביב שולחנות, בפנים המסעדה ובחצר שלה, אנשים מכל המינים והסוגים: תיירים, מקומיים, מכופתרים וגם בסנדלים. המשותף לכולם הוא האהבה לאוכל טוב.

המתנה עם חוויה, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

המתנה עם חוויה, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

הפתיחה

את הארוחה שלנו במסעדת ״מאפו״ התחלנו עם קוקטיילים מרעננים. “רום יסמין”,  ובו רום, ליקר קלמנטינות, ליים, פטל שחור, עלי רוזמרין (!!) ויסמין וקוקטייל “סומק סמאש” ובו וודקה, קמפרי, סומק, בזיל, אנגוסטורה וליים. (52 ₪ לקוקטייל). השילוב של עלי הרוזמרין עם הרום וליקר הקלמנטינות היה מיוחד ומרענן.גם תבלין הסומק, שעיטר את כוס הקוקטייל, בשילוב טעמים מתוקים חמצמצים, היה מיוחד לא פחות.

איזה בר חוויה, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

איזה בר חוויה, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

איזו ארוחה

את הארוחה פתחנו במנות ראשונות: פוקאצ’ה עם זיתים, ממרח עלי גפן וממרח עגבניות עם חזרת לבנה (18 ₪), קונפי ארטישוק ירושלמי ועגבניות (54 ₪), רגאלו עגל עם לימונים כתושים ועשבי תיבול  (64 ₪) ומנת רביולי ארטישוק ירושלמי עם עגבניות וזיתים מהגליל (44 ₪).

הרגאלו המצטיין, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

הרגאלו המצטיין, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

הרגאלו הצטיין במיוחד, ואני ממליצה בחום על המנה המיוחדת הזו: מעין סיגר ובו בשר עגל בתוספת עלי נענע. שילוב מקורי וטעים ביותר, שכמעט גרם לנו לבקש מנה נוספת.שתי המנות עם הארטישוק היו גם הן טעימות, אבל הרגאלו עלה על כולנה.

כמנה עיקרית הזמנו פריים קבב עם ירקות בגריל (93 ₪), ומעורב של טלה ופרגית עם ריזוטו (126 ₪). הגיעו שני קבבים מונחים בצורה מרשימה על עצמות ענקיות, וסביבם ירקות אנטיפסטי ותפוח אדמה. הקבב היה טעים ואופיר מאוד אהב את המנה הזו. אני אהבתי את הקבב אבל את הירקות- פחות.

מנת המעורב הייתה גם היא מיוחדת במינה: שילוב של בשר טלה ופרגיות עם ריזוטו, ובעיקר- עם קראנצ’יות של אפונת וואסבי, שבביס הראשון (וגם השני, וגם השלישי..) הפתיעו ושידרגו את המנה (נסו בקרוב בתבשיל הריזוטו שתכינו בבית. והתודות לניר צוק). לסיכום המנות העיקריות, לא הצלחנו להגיע להחלטה מה טעים יותר. אני הכתרתי את המעורב, ואופיר- את הקבב.

פריים קבב, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

פריים קבב, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

מה עם מתוקים?

כמעט ולא נשאר מקום בבטן- אבל לא אנחנו נוותר על הקינוחים :

הנמסיס, עם מוס שוקולד וקאדיף מלוח (46 ₪) – עוגת שחיתות שוקולדית עם מליחות (קלה) של קדאיף ובקישוט פירות יער. איתו הוגש מוס מנגו עם פירות העונה (42 ₪) –  ובמקרה שלנו, עם מלון וקישוט של פיסטוק.

סיום נהדר ומתוק לארוחה מצוינת, שעליה- בהחלט חייבים לברך ברכת המזון!!!

מוס מנגו עם פירות העונה, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

מוס מנגו עם פירות העונה, מסעדת ״מאפו״ הכשרה

לסיכום, בהחלט מסעדה שמומלץ לבקר בה. האווירה נעימה, צוות המלצרים אדיב (עם המלצות מעולות בשלב הזמנת המנות…) וכמובן- אוכל טוב.

נקודות נוספות שחשוב לדעת: את תפריט המסעדה המגוון והמלא ניתן לראות בעמוד הפייסבוק וגם באתר של המסעדה ומדי חודש עורכים בה תפריט ספיישל של מנות (למשל, החודש הזה מוקדש לקבבים, בחודש שעבר הקדישו תפריט מיוחד לקוקטיילים).

במקום חניון בתשלום על בסיס מקום פנוי .

צאו למסעדת ״מאפו״, יהיה שוס.

רחוב מאפו 9, תל אביב

מאפו

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי