תמונת רקע

כינור בכיכר- בשרית כשרה ומעניינת בנחלת שבעה, ירושלים

שוס יצאת כשר / חדשוס  / כינור בכיכר- בשרית כשרה ומעניינת בנחלת שבעה, ירושלים

החוויה שעברנו בכינור בכיכר היתה חוויה חושית יוצאת דופן: את הישיבה במקום ליוותה תזמורת קטנה, מעל ראשנו קושטה הכיכר במטריות הצבעוניות שכבר מאפיינות את אזור נחלת שבעה, והאוכל… הוא פשוט לא הפסיק להפתיע!

הלוקיישן: מטריות בירושלים

נתחיל מהלוקיישן –  כיכר המוזיקה היא היורשת החוקית של עמק רפאים כמקום הבילוי הכי שווה בעיר. אם טרם ביקרתם, כדאי שתדעו שמדובר בפנינה של ממש. את הרחבה של הכיכר חולקות כחמש מסעדות, ומדי ערב עולות על במתה הופעות מוזיקאליות שרק מעשירות את החוויה. בפיקולינו החלבית כבר ביקרנו בעבר והתלהבנו, ועכשיו הגיע הרגע לעבור לצד השני של הרחבה ולערוך הכירות נעימה עם מסעדת השף הבשרית כינור בכיכר.

עיון קצר בתפריט הבהיר לנו שעומד להיות כאן ערב מיוחד. אם תוכניות הבישול עשו לכם חשק לטעום דברים כמו “בישול בסו-וויד” או “תפוחי אדמה ראטה”, כאן תוכלו לפגוש את כולם מקרוב.

ראשונות כשרות ומעניינות עם אלכוהול בצד

הארוחה נפתחת בפוקאצ’ת הבית ובשישה מטבלים. הלחם משוח בשמן זית מתובל בשום, כך שהריח המשכר שלו מכה באף עוד לפני נטילת הידיים, והטעם והמרקם לא מאכזבים לרגע. לצידו המטבלים נחמדים, טריים ועשויים היטב, אבל לא מצליחים לגנוב את ההצגה מהלחם המושלם.

למנות הראשונות הזמנו פטה כבד (49) וסלמון סו-וויד (56).

הפטה הוא כנראה המנה הראשונה הכי פופלארית במקום, ובצדק. קיבלנו מעדן כבד רך ואחיד בטעמים מודגשים ומרתקים. הוא הוגש לצד ג’לי פורט, צנון כבוש, שום מקורמל וקרקר אגוזים ושומר. תענוג אמיתי, אי אפשר שלא לאהוב.

הסלמון היה מיוחד לא פחות. הוא בושל בסו וויד, שיטת בישול בה הנתח מוכנס לשקית וואקום בתוך מים חמים בטמפרטורה קבועה. הבישול באופן הזה מאפשר לשמור על המרקם, הצבע והטעמים המקוריים של חומר הגלם, ולהגיע לתוצאות מדויקות ואיכותיות. הסלמון שלנו הוגש לצד גלידת אבוקדו ויוזו, מנגולד מוקפץ וצ’יפס סלק. הנתח לא נצרב בסוף הבישול כפי שנהוג לפעמים לעשות, והוא נתן תחושה מתעתעת של דג מבושל עם טעם, ריח ומראה של דג נא. כמובן שחומרי הגלם משובחים ביותר, ולכן מאפשרים בכלל חשיפה כל כך “בוטה” של טעמי המזון המקוריים.

שתי המנות היו מצולחתות יפה להפליא, מסקרנות, ופותחות אפיקים חדשים של טעם. אמרנו כבר שבאנו לחוות מסעדת שף!

המקום מציע שפע של אלכוהול משובח מכל הסוגים, ואנחנו בחרנו ללוות את המנות הבאות בקוקטייל. היו בו טקילה, ג’ינג’ר אייל, תפוזים סחוטים, פירות יער וליים. היה וואו! כל שלוק בטעם מעט שונה, והכל מרענן ונגיש מאוד. עצה שלנו – אל תוותרו על משהו מעניין מהבר.

עיקריות עם טוויסט כשר

אחרי הראשונות המדהימות הגיע תור העיקריות, וגם כאן בחרנו במנה הפופולארית ביותר, האסאדו (138) לצד מנה מסקרנת יותר של שוק טלה מפורק (138). האמת שממש פזלנו למנת הקוט דה בף, שמתומחרת באופן מפתיע ב55 ₪ ל100 גרם, אבל המלצרית סיפרה שהערב אין נתח קטן מ600 גרם ואנחנו הבנו שפשוט לא נוכל להתמודד עם הכמויות ורשמנו לנו לחזור בפעם אחרת, כשלא נהיה בתפקיד.

שוק הטלה לוו בקרם תירס חלומי שגרם לנו ללקק את הצלחת, עם מתיקות מעודנת ותחושה חלבית, ובירקות שורש שהם ההגדרה המילונית ל”מטופלים היטב”. גזר סגול, סלק וצנון הם רק חלק מהמעדנים שליוו את כוכב ההצגה. והכוכב הוא כמובן הטלה, שהתפרק בחן ברגע שנגענו בו. עם טעמים עזים של תבלינים, ובלי טעם מוגזם של כבש, הוא כבש את ליבנו לחלוטין.

מנת האסאדו היא פשוט מנה מצוינת של נתח מצוין. מתקתקה, מתאימה לכל חיך ומפנקת. היא מבושלת במשך שש שעות ומוגשת עם בצל צלוי, עגבניות צלויות ותפו”א ראטה. התוספות היו בינוניות ולא עשו כבוד לנתח היפיפה ששם אותן בכיס הקטן.

סביבנו הזמינו אנשים מנות שלוו בצ’יפס הבית שהיה נראה כל כך מגרה, עד שהיינו חייבים להזמין אותו גם אנחנו. לצערנו הרב תוספת הצ’יפס (18) שקיבלנו לא היתה זו שעליה פינטזנו אלא סתם צ’יפס תעשייתי שלא מתאים למקום מושקע כמו כינור בכיכר. הוא היה עשוי טוב, מתובל וטעים אבל כנראה שאין ברירה אלא להזמין את המנה המקורית איתה מגיע צ’יפס הבית כדי לטעום את פלא הבריאה ההוא, שראינו על השולחנות האחרים. נו, למדנו.

קינוחים? פרווה יכול להיות איכותי?

לקינוח קיבלנו קוקילידה שהיא למעשה 2 פרוסות דקות של עוגה ובניהן גלידת וניל. המנה טעימה מאוד אבל לא מיוחדת. היא מלווה בכמה כדורי טראפלס שחובבי שוקולד מושבעים ימצאו אותם מספקים ביותר. קיבלנו גם 3 כדורי סורבה מרעננים, ללא ספק מהאיכות הטובה ביותר, סיום קריר ומתאים לארוחה בשרית. והזיקוק? כי היה לי יום הולדת כמובן 😉

אז נכון, כינור בכיכר היא לא המסעדה הזולה ביותר שתאכלו בה, אבל אני לא מכירה עוד הרבה מקומות שמעניקים יחס Value Per Money כל כך טוב. אני לא מדברת כמובן על כמות, על אף שיצאנו מפוצצים בסופו של דבר, אלא על איכות: המנות כולן היו עשויות ביד מקצועית, וניכר שנעשה מאמץ לחדש ולגוון מצד אחד, ולהתאים לחיך הישראלי הכללי מצד שני.

תנו לעצמכם הזדמנות לחוות משהו חדש, שימו בצד את האנטריקוט או ההמבורגר שאתם רגילים לאכול כשאתם יוצאים לעיר, ובואו לגלות מנות שבהן כל ביס טועם קצת אחרת. העובדה שכל זה מלווה בכשרות מהודרת ובמוזיקה חיה מעולה בטח לא תזיק.

 

כינור בכיכר

כתובת: מעבר בית הכנסת 8, כיכר המוזיקה, ירושלים.

שעות פתיחה: א’-ה’ 12:00-15:00 ואז 18:00-00:00.

כשרות: רבנות מהודרת, וכשרות מהדרין של בד”ץ בית יוסף.

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי