תמונת רקע

טאטאמי – אסייתית כשרה ומעולה בחיפה

שוס יצאת כשר / חדשוס  / טאטאמי – אסייתית כשרה ומעולה בחיפה

טאטאמי היא סוג של נס. כשרה, ועוד טובה בחיפה? לא קורים דברים כאלה. בואו נודה באמת. הישראלים מטורפים על אוכל אסייתי. הטעמים המודגשים, האקזוטיים והשילובים המפתיעים מביאים אותנו שוב ושוב לנהור אל המסעדות שמבקשות לרוב לספק לנו את האוכל של מלוכסני העיניים כשהוא לא באמת טרי, לא ממש נאמן למקור ומרגיש יותר כמו מנת פיקנסין גנרית.

בואו נודה שגם כמעט ואי אפשר למצוא מסעדות טובות וכשרות בחיפה. נכון, יש כמה מסעדות בסגנון ‘שיפודי משהו’ שאפשר לבלות שם כהוגן מול מגש עמוס באינספור סלטים ולחם בליווי שני שיפודים ותחושת כבדות נעימה שמלווה אותך גם אחרי שבוע.

אחרי ההקדמה הזאת, אנחנו רוצים לספר לכם על משהו שונה. מסעדת טאטמי בחיפה- הסניף הכשר. משהו שם אחרת מכל המסעדות האסייתיות שהכרנו. לפני כשנה פתחה הרשת הלא כשרה בעליל סניף כשר מול מרכז הקונגרסים וזיכתה את הרבים, שומרי הכשרות והמסורת, בטעמים שלא הכירו.

לקחתי איתי את דוב. אנין טעם ופיינשמייקר באופן קיצוני להחריד (אני מקווה שהוא לא יקרא את זה) ויצאנו לדגום אותה ובעיקר ביקשנו לצאת ממנה מופתעים. מותר ספויילר? היה מדהים! והנה סיפור המסע שלנו.

הראשונות בטאטאמי – הכינו את התופים לקבל הכשרות החדשות

מהמנות הראשונות ביקשנו לנסות 3 מנות שונות זו מזו. נתחיל בטובה, נמשיך למשעממת ונקנח את השלב הזה במדהימה. בחרנו לפתוח במנת קומו אקה באן (52 ש”ח) מדובר במנה מעניינת וטרנדית של שתי לחמניות מאודות ובתוכן פילה דג לבן בטמפורה, איולי לימוני, אייסברג, כוסברה, בצל ירוק, רוטב פונזו ושומשום. בואו. זו אחת המנות המבריקות והמוצדקות שאכלנו במסעדה. לחמניות הבאן היו רכות ולא דביקיות במידה. המלצרית המליצה לנו לסחוט את הלימון ולהכניס את הסלט פנימה ולנגוס בעיניים עצומות. זו הייתה מנה שגרמה לנו להרהר איך יכול להיות שמסעדות גנריות שמאופיינות באינספור רשתות זהות לא מציעות מנה המתבססת על לחמניית באו שלא מתחכמת יותר מידי. הסוד כאן בטאטמי, כך גילינו מהר מאוד הוא בחומרי גלם איכותיים וטריים לצד חיבורי טעמים שמחפשים אולי לקרוץ לחיך הישראלי אבל לא נכשלים בכך כמו מקומות אחרים.

דוב ואני אוהבים את הדג שלנו טרי מפרפר ונא. הטאטאקי טונה (61 ש”ח) הייתה המנה שבדיוק חיפשנו. נסביר למה: טונה טרייה צרובה ופרוסה בתיבול רוטב פונזו הדרים, מוגשת עם סלטון  של גזר, קולרבי, בצל סגול, צנונית עלי כוסברה ושבבי אפונת וואסבי. רואים שבטאטמי מכבדים את האורחים שלהם. הטונה טרייה, נראית טוב. דג נא שמתפרק בפה בביס הראשון ובעיקר לא משאיר אפטר טייס של ים. המעטה של הסביצ’ה מושלם-  מעט לבנבן מהצריבה על הפלנצ’ה וזהו.

הפוקט קריספי אגרול (38 ש”ח) איכזבה אותנו מעט אבל אין מה לעשות, גם בטאטמי כנראה חייבים לרצות את הישראלים שמחפשים ‘אוכל סיני’. דף האגרול היה דווקא פריך וממולא בעוף וירקות מוגש בליווי ווינגרט מיסו. אבל היא הייתה עדיין מנה גנרית ולא מפתיעה במיוחד. לציין בחיוב שהרוטב האדום-זוהר המתקתק המכונה רוטב סיני לא היה מצורף כדי לקבור את המנה ובניגוד לאגרולים המוכרים לנו ממסעדות סיניות מהירות, היה בתוך מעטפת הבצק באמת גם עוף.

מותר קצת ביקורת? לטעמנו, במסעדה שף מיוחדת וטעימה כל כך אין מקום למנות כמו פאלפל דגים והמבורגר יפני שלא הזמנו. הקריצה למנות ישראליות לא תמיד מובנת במסעדה שמצהירה על איכות ואותנטיות בלי פשרות וגם מספקת אותה.

העיקריות שלנו – אם קוראים לסושי עיקריות

אבל לא באנו לקלקל את האווירה כי מה שהגיע אלינו בשלב הזה, הטיס אותנו למחוזות שאפילו חומרים רפואיים מרגיעים וירוקים לא יכולים לקחת אותנו. מתוך מבחר מכובד של יותר מ18 סוגים שונים של רול סושי מבטיחים דגמנו למענכם 4 רולים שונים. כולם עם דגים כמובן ואחד מטוגן בשביל הישראלים שצריכים את הדג שלהם מת עד הסוף.

נספר לכם עליהם לפי הדירוג; סושי סלק (42 ש”ח) – האורז ברול בושל עם סלק ונתן לו צבע סגול עז ומעניין. בתוך הרול יש סלק בטמפורה וטוגרשי (תבלין יפני) מעל שנותן טיפונת פיקנטיות. – ללקק את האצבעות. אל תוותרו!

צ’ין צ’אן אבוקדו (44 ש”ח), רול שחצי ממנו תחת מעטפת טונה אדומה וחציו במעטפת אבוקדו. בתוך הרול יש טונה אדומה ואבוקדו מלווה במיונז דבש. חתיכת הטונה מאוד נדיבה ונאה. לצד הרול הגיע אלינו צלוחית עם מיונז וואסבי- ממרח אליפות שמעט מעט מעקצץ את החיך. אנחנו מאמינים שככה סושי צריך להיות מוגש, בלי להתקמצן על חתיכת הדג.

מא יו (42 ש”ח), רול של סלמון נא במעטפת אבוקדו עם שבבי בטטה מלמעלה. מורכב מסלמון, אבוקדו, קנפיו, מיונז דבש ויוזו במעטפת אבוקדו בעיטור של שבבי בטטה. אחלה סושי. לא חייבים להזמין בעדיפות ראשונה.

סושי סלמון טרטר (41 ש”ח), טרטר סלמון מתובל עם בצל ירוק, אבוקדו, קנפיו ושקדים קלויים, בצפוי קריספי שאלוט ועירית קצוצה. טוב, מדובר בקצת אוקסימורון- להכניס סושי וטרטר באותה המנה יוצר קצת סתירה מובנית. הרול סושי מחבר את הכל אבל טרטר אמורה להיות מנה מבולגת יותר וקצוצה אבל רול הסושי מפתיע ומצליח לחבר הכל ביחד במעטפת האצה ולהפגין ביצועים של טעם מצויין. למרות שדוב מתקשה להבין מה הייתה המוטיבציה של טאטאמי לחבר שני הפכים, הם מצליחים בכך. ולדעתו שוב, הודות למרכיבים המכבדים ולא מתפשרים.

הרול האחרון שאכלנו עבורכם, וזו כבר הייתה משימה מאתגרת, כי היינו מלאים, היה הקרייזי רול (42 ש”ח) רול חם מטוגן בטמפורה ובו דגי סלמון ומוסר, בציפוי שבבי שקדים . לא נכחיש שהיה מאוד טעים אבל זה רול שקורץ לגמרי לטעם הישראלי הממוצע שחייב את הדג שלו מטוגן ומת. זה רול נפלא למי שרוצה לאכול אולי יפני אבל להרגיש בבית.

לא רוצים ללכת הבית אבל בכל זאת אוכלים קינוחים

בגזרת הקינוחים, לקחנו 2 מנות. האחת מדהימה ומרגשת והשניה חביבה ומתוקה. הם מגיעים לכאן היישר מקונדיטוריית בישקוטי המפורסמת והם ייחודיים למסעדה.

המלצרית מפצירה בנו לקחת עוגת שוקולד טבעונית. תאמינו לנו, לא מגיע לטבעונים ליהנות מדבר נפלא כזה שנחשב למאכל תענוגות. בדקנו שוב שזה לא חלבי.

המנה שאותנו הקסימה יותר היא כדור מרנג מתפוצץ שבתוכו מוס מנגו. פשוט תענוג. גאונות לסיים כך מנה. מנת קינוח נפלאה עם מתיקות מעודנת שלא שורפת את החיך אחרי הביס הראשון עם סוכר מוגזם שנועד לא אחת כדי להעלים טעמים אמיתיים ואיכותיים.

סניף ״הקונגרסים״ הכשר

קדושי יאסי 1, חיפה

04-8882025

לפרטים נוספים

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי