תמונת רקע

חדשוס – אמצע אייר, תחילת מאי: כל מה שכשר, טעים ומעניין, עכשיו

שוס יצאת כשר / חדשוס  / חדשוס – אמצע אייר, תחילת מאי: כל מה שכשר, טעים ומעניין, עכשיו

שבוע סוער בעולם הכשרות: ההשגחה החדשה של צוהר מטלטלת את עולם המסעדות, מיזם חדש יאכיל אתכם כשר בחו”ל, והאם זה משתלם לפתוח מסעדה כשרה?

פסטיבל עמים וטעמים באשדוד – מנות ב – 10 ש”ח, 9-10/5

פסטיבל עמים וטעמים באשדוד, שיתקיים ב – 9-10 למאי, מציע מנות ב- 10 ש”ח למשך הזמן הזה וכולל המון מסעדות כשרות. אנחנו שמנו לב במיוחד ל:

נמסטה – אחלה מסעדה הודית שכדאי לנסות, אדיס עלס- מסעדה אתיופית איכותית, ארמיס – מסעדה כיפית על הים עם נקניקיות תוצרת בית, וינו דל מאר – דגים ויינות מכל העולם.

לקריאה על עוד מסעדות באשדוד

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, עד ה- 20/5

בפסטיבל מגוון עצום של פעילויות. עם זאת, הפעילויות המעניינות באמת הן אלו שכשרותן היא פרטית אישית וביתית. אנחנו ממליצים לכם לבדוק בחוברת הארוע את הספקים שמצויינים ככשרים ואז להתקשר ולברר שום מה פירוש הכשרות. ישנן מספר מסעדות כשרות באיזור שאנו יודעים בוודאות שהנן כשרות עם תעודת כשרות ואנו ממליצים עליהן: מוזה בהר, פי’צונקה.

פסטיבל האוכל של תל אביב, רציף הרברט סמואל, 23.05.17 17:00

בעקבות הצלחת הפסטיבל בשנה שעברה, הוא התרחשות מדהימה ו… טיפה כשרה –  שדירת שוק חגיגית, משאיות אוכל ססגוניות, הופעות מוזיקה חיות, מתחם לילדים, פינות ישיבה, בתי קפה וברים מול הים.כל מחירי המנות עד 35 ₪ והכניסה חופשית!

הכשרות שיהיו שם: ניני האצ’י (כשר), דוד ויוסף (כשר),  בינו שווארמה (כשר), דים סאם (כשר),

 

מאבק חותם נגד צהר

במסגרת המאבק נגד כשרות צוהר, פרסם ארגון חותם פוסט בפייסבוק הקורא לחרם על רשת פסטה בסטה, רשת הפסטות שכבר לפני שנים ויתרה על התעודה מהרבנות ועברה להשגחה פרטית האלטרנטיבית. הפוסט המתלהם אומנם שותף וזכה לתגובות רבות אך עורר בעיקר תגובות נגד הקוראות לציבור לבוא ולחזק את הדוכן פורץ הדרך. בשורה התחתונה עושה רושם שהפרסום רק הועיל לפסטה בסטה והם מספרים כי זכו בלקוחות חדשים בעקבות הסערה.

באותו עניין, בפתח תקווה החלה הרבנות לדרוש סכום גבוה יותר תמורת ההשגחה ובתגובה מספר מסעדות, בהן הטורקישווארמה המפורסמת, החליטו שהן אינן רוצות לעמוד בשינוי ועברו אל ההשגחה של צוהר. כמתבקש, הרבנות פרסמה שהמסעדות אינן תחת השגחתה עוד, אך ממסעדת שרינה מאיימים בתביעה: לטענתם מן המודעה היה נשמע כי נמצאו במטבחו ליקויי כשרות, בעוד שההשגחה הוסרה מבחירה.

אם החידוש שצוהר הביאה לעולם הכשרות מעניין אתכם, אם אתם מעוניינים להצביע ברגליים או סתם להנות מעוד מסעדות כשרות וטעימות, תוכלו למצוא באתר שלנו את רשימת המסעדות המלאה מהטורקישווארמה הבשרי ונוטף השמן ועד לווג’יס בר הטבעוני והבריא, מבאר שבע ועד תל אביב. לחצו כאן

דה מרקר שואל – האם כדאי לאכול כשר?

תחום הכשרות זכה השבוע להתייחסות גם בפלטפורמה פחות טריוויאלית – דה מרקר. באתר עסקו בשאלת הכדאיות הכלכלית של מסעדות כשרות, והתשובה אינה חד משמעית. מצד אחד, רוב צרכני המסעדות בארץ הם שומרי כשרות ומספיק אדם אחד כזה בתוך קבוצה כדי שהם לא ישבו במסעדה שאינה כשרה. מהצד השני, הוויתור על שבתות וחגים עלול להיות מכה קשה לעסק. בשורה התחתונה אי אפשר להתעלם מהמגמה: יותר ויותר מסעדות בישראל הופכות לכשרות או נפתחות ככשרות, על אף העלויות.

הדר’לה – מסעדה כשרה חדשה במעלות

גם מיזם “אוצרות הגליל” המרכז 400 אתרי תיירות בגליל מדווח שלאחרונה רבות מהמסעדות נסגרות בשבתות כדי לפנות לקהל המקפיד על כשרות. למסעדות אלו הצטרפה השבוע מסעדת הדרל’ה במעלות שמעכשיו מתהדרת בתעודת כשרות. הדר אמסלם, מבעלי המסעדה, הסבירה כי היא מעוניינת לאפשר לקהל שומרי המסורת להנות מהמסעדה ובד בבד לפנות זמן למשפחתה בסופי השבוע.

כושר בוקינג- לאכול כשר (קייטרינג ארוז) בכל מקום

ומחוץ לארצנו הקטנה הושק מיזם מיוחד – כושר בוקינג. מזמינים מלון לחופשה לחו”ל דרך אתר המיזם ומבקשים להזמין אוכל כשר. האוכל מגיע אל המלון בארגזים קפואים וחתומים, ומה שצריך חימום עטוף בשתי עטיפות כך שבית המלון יכול לחמם אותו. כל קופסא מכילה מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, וכן שני סנדוויצ’ים למהלך היום. הביקורות כבר אומרות שהאוכל טעים ובשפע, שווה לנסות!

מענדיס – מסעדה חדשה בדנייפר, אוקריאנה

ואם כבר מצאתם את עצמכם בחו”ל, ואם להיות ספציפיים, באוקראינה, בטח תשמחו לשמוע שנפתחה שם מסעדה כשרה חדשה. מסעדת מענדיס מציעה מנות גורמה של בשר ודגים, שיפנקו אתכם בדרך לתחנה הבאה שלכם אצל הצדיק.

מיכל אנסקי אוכלת כשר – בטרנד, או או דיאטה?

ולסיום – מיכל אנסקי בראיון לכלכליסט מספרת שכבר שלוש שנים היא אוכלת רק כשר. אנסקי שהקימה בארץ את שווקי האיכרים המקומיים מזוהה מאוד עם האוכל המקומי, וכבר אמרה בעבר כי אוכל ישראלי בעיניה הוא אוכל כשר. בראיון האחרון היא מספרת כי היא מוצאת בהקפדה על כשרות זהות, שייכות, ויכולת לחוות חופש מתוך ההגבלות. טרנד או מגמה? רק הזמן יגיד.

 

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי