תמונת רקע

הטחינייה – טאפאס בר כשר בתל אביב

שוס יצאת כשר / חדשוס  / הטחינייה – טאפאס בר כשר בתל אביב

הטחינייה היא מסעדה – טאפאס בר כשר בתל אביב, ברחוב לוינסקי, ליבו של איזור הבילויים המתחדש אוף פלורנטין. העיקר בטחינייה הוא האווירה –  בזמן שאנחנו היינו במקום היו בו שלושה מקועקעים, שני חסידי אלוקים יודע מה, שני ילדים טובים בר אילן ועוד כמה לא מזוהים. התמהיל האנושי הזה הופך את האוכל והחיים בכלל ליותר טעימים. זה מן מקום כזה שכשרואים אותו מבחוץ בטוחים שהוא לא כשר ובטח יש לו סיפור מגניב.

הסיפור הזה מתחיל בידידיה, איש עסקים צעיר (מאד אפילו) מיישוב בשומרון ומקארין, אשה ואגדה, מהאיזור הבלייני של פלורנטין. הם חברו לכדי בר מסעדה עם קונספט מיוחד שמשיק מעולם האוכל לעולם האמיתי. מה זה אומר בתכלס’? שכמו שמטחינה אפשר לעשות הכל, עם אנשים אפשר לעשות הכל. במקום יש תפריט טבעוני צמחוני משתנה ובו מגוון מנות על בסיס טחינה ועוד כמה מנות מעניינות.

העיקריות של הטחינייה  – טאפאס בר ישראלי כשר אוף פלורנטין

אנחנו התחלנו בפלטת טחינות שכללה מגוון ממרחים מבוססים על טחינה ועוד משהו: פסטו, כתומה, לבנה, באבא גנוב, וחריפה (36 ש”ח). הטחינות הוגשו  עם פיתות טעימות במיוחד והיו מעניינות מאד. זה לא מטבח גורמה, וגם לא מטבח ביתי, זה איפשהו באמצע.

המשכנו עם סקורדליה – ממרח שקדים, שום, תפוח אדמה, צלפים ובצל (32) – מנה משביעה במיוחד, פחמתית במיוחד, שמתאימה לחורף. מתאים למי שאוהב תפוחי אדמה ושום. משהו כזה, מזרח אירופאי טיפה, לנו זה פחות התאים.

אחרי המזרח אירופאיות של הסקורדליה חיפשנו משהו יותר, איך נקרא לזה, אחר. קיבלנו סטייק בטטה עם טחינה, וואסבי, גבינה כחולה וצ’ימיצ’ורי (38) שהיה מיוחד מאד. עירוב טעמים מעניין ויוצא דופן. חריף, מתוק, מלוח, אומאמי (טעם חמישי) של הגבינה. אנחנו אהבנו.

המנה המפתיעה של הערב הייתה סינייה דגים עם טחינה על מנגולד עגבניה וקצת חריף (54). המנה הייתה מדהימה – הדג מעודן מאד, לא חריף מדי, מעטה הטחינה עזר לדת לשמור על רכות ונימוחות, העגבניה יצרה חמיצות נעימה ולא משתלטת. מנה מושלמת עם מרכיב עלות מול תועלת מושלם עוד יותר.

קינוחים וקוקטיילים – זה טאפאס בר כשר ומפתיע

ליווינו את הארוחה בקוקטייל ירוק אסלי עם אוזו, מלפפון, בזיליקום, לימון וטוניק (47) שהיה כל מה שאפשר לבקש מקוקטייל – מרענן, נעים בפה והעיקר, עושה מצברוח טוב.

קינחנו במלבי טבעוני (29) עם טחינה וחלבה שמבחינתנו היה נחמד לא פחות ולא יותר. הקינוח שנזכור מכאן הוא קראק פאי –  עוגת שיבולת שועל עם חמאה ושוקולד מוגשת עם יוגורט חמצמץ. קינוח מיוחד ממש שמשלב פריכות, חמיצות, מתיקות באופן מיוחד. כמו המקום עצמו:)

לסיכום – הטחינייה, טאפאס בר לאנשים שמחפשים מקום מכניס לבלות בו. אווירה מגניבה וקלילה, אלכוהול איכותי.

לפרטים נוספים

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי