תמונת רקע

במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים אוכלים עם השף

שוס יצאת כשר / חדשוס  / במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים אוכלים עם השף

חן קליין

הכל התחיל כשיום ההולדת של בן הזוג התקרב, והחלטנו פה אחד שנמאס מחווית המסעדות הרגילה. נמאס לאכול סטייק, טוב ככל שיהיה, ובטח שנמאס מבתי קפה גנריים ומשעממים. ביום ההולדת הזה, החלטנו, אנחנו הולכים לחוות חוויה קולינארית חדשה!

חמושים בהחלטה הזאת בחרנו ללכת למסעדת שף, והפור נפל על מסעדת האיקליפטוס של שף משה בסון בירושלים. עיון קצר בתפריט הבהיר לנו שבחירה במנות ספורות תהיה קשה, ולכן בחרנו ללכת על תפריט הטעימות “סעודת שלמה המלך” (350 ₪ לסועד).

תפריט הטעימות משתנה מדי יום והוא מושפע ממצב הרוח של השף, מחומרי הגלם הזמינים והעונתיים ומטעמם האישי של הסועדים, במקרה שהם אלרגיים למשהו או מעדיפים להמנע מבשר נא לדוגמא. אנחנו כמובן אמרנו שנשמח לטעום הכל, ואכן מנות החלו לזרום אל השולחן בזו אחר זו. מה יש לומר? חוויה מסחררת.

פותחים את התאבון

פתחנו בטריו מרקים חמימים, מוגשים בכוסות אספרסו: מרק עגבניות ונענע, מרק עדשים ומרק ארטישוק ירושלמי בחלב שקדים. משם המשכנו לפוקאצ’ה טריה וקריספית עם איולי שום, ממרח פלפלים ומתבל כוסברה עם אגוזים. אחריה הגיעה סביצ’ה ברקודה עם קרם פלפלים חריפים ואבקת פופקורן (!) והעניינים בהחלט התחילו להתחמם.

המנה הבאה כבר היתה משהו שלא רואים כל יום: מקרון פטה עם טעמים מעולים של כבד, פירות יער ויין. ליקקנו את האצבעות. החציל הקלוי בטחינה, סילאן ורימונים היה טעים גם אם לא יחיד מסוגו, ופלאפל הדגים היה מלא ירק וישב על רוטב חרימה וחלב קוקוס שעוד לא טעמנו כמותו.

מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

מצעד המנות

עושר מדהים הוגש אל השולחן בקצב, הכל מלא בטעמים חדשים ובשילובי מרקמים מעניינים. את הוירטואוזיות של השף חווינו בעיקר בהקפדה על הפרטים הקטנים. מנת הכרובית הצלויה, לדוגמא, שהוגשה עם טחינה וקרם עגבניות ולימון, קושטה בעדשים שחורות קטנות. המרקם שלהן היה בלתי מוכר וכששאלנו גילינו שמדובר בעדשים מונבטות, מטוגנות ומיובשות באפיה. התוצאה היא קראנץ’ שמתפורר בפה ומעניק עומק מיוחד לרכיבים פשוטים יחסית.

מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

בגזרת המנות הראשונות נהננו גם מסוכריות טלה שהן בשר טלה אפוי בבצק על מצע יוגורט שקדים, תאנים ממולאות עוף, וקובניה מפורקת של בשר נא טרי ואיולי נענע. גולת הכותרת היתה הפסטייה – סיגר ממולא בקונפי ברווז עם פירות יבשים על קרם גזר ויין אדום. מנה מופלאה, מתוקה ומיוחדת, מטוגנת לשלמות.

מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

יש עוד עיקריות

בשלב הזה כבר היינו דיי מלאים, ולכן דיי הופתענו כשהמלצרית שאלה אם אנחנו מוכנים לעיקריות. מסתבר שכל מה שאכלנו עד כה היה רק הפתיחה! הצטיידנו בכוס יין אדום מעולה והמשכנו לעבר העיקריות.

מנת הדגל של המסעדה היא המקלובה. קדירה של עוף, אורז, ירקות וזעפרן שהמלצריות הופכות על צלחת לנגד עיני הסועדים. כל העניין מלווה בטקס בו מבקשים משאלה, ואם בתום ההפיכה הסיר נותר נקי – המשאלה תתגשם. הסיר שלנו נותר נקי לחלוטין, תודה ששאלתם. המקלובה היתה טעימה, אבל המיתוג שלה כמנת הדגל מתאים בעיקר לתיירים. כישראלים היא לא היתה חידוש מיוחד.

הסיניה לעומת זאת היתה מדהימה. מחבת חמה עם בשר בקר וטלה, ירקות בבישול איטי והרבה טחינה מעל – מה כבר יכול להיות רע?מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

מנת הכבש בחרס היא צוואר כבש על העצם עם ירקות שורש שמתבשלים לאיתם, מכוסים בבצק. גם אחרי שחיסלנו את תוכן הקדרה עוד טבלנו חתיכות מה”לחם” ברוטב העשיר.

מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

האינגריה היא תבשיל בקר וחציל ברוטב תמרינדי, הישר מהסירים של אמא של השף. הבשר היה רך וטוב אבל המתיקות פחות דיברה אלינו.

קיבלנו גם שקדי עגל מדהימים ורכים בטכניקת בישול שפותחה באיקליפטוס שהיו לא פחות ממופלאים, אבל אל המקום הראשון הגיעו שתי מנות בתיקו רציני: חזה מולארד וסינטה. שתיהן צרובות על הפלאנצ’ה ומוגשות עם פירה. לא ידענו בכלל שאפשר לייצר פירה כל כך מושלם, ובטח שלא ידענו שאפשר להגיע עם בשר לאיכויות כאלו. את הסינטה ניתן להזמין רק בימים בהם היא עוברת את אישורו הקפדני של בנו של השף, רוני בסון, המנהל את המסעדה, וזה כבר אומר הכל על איכות חומרי הגלם שהמקום דורש מעצמו.

מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

בין המנות זכינו, כמו כל יושבי המסעדה, בביקור אישי של השף. הוא סיפר לנו על תולדות המסעדה, על תחרויות הקוסקוס הבינלאומיות בהן הוא זכה ועל העלים שהוא מלקט בעצמו למנות. לדבר עם השף עצמו על האוכל בהחלט משדרג את החוויה לכדי שלמות.

סיום אוריינטלי

לקינוח קיבלנו צלחת מפתה עם מלבי קטן וגאוני, כדור של גלידת היביסקוס שרחוק מלהרגיש פרווה, סופלה שוקולד למי שלא יכול לוותר וקוביות בסבוסה מעודנות שנותנות משמעות חדשה לעוגת הסולת הקלאסית.

מנה במסעדת האקליפטוס הכשרה בירושלים

נכון, מדובר בארוחה לא זולה, אבל ימי הולדת חוגגים פעם בשנה ואת החוויה שעברנו במסעדת האיקליפטוס ננצור בליבנו עוד הרבה זמן. המסעדה מתאימה לחגיגה זוגית או קבוצתית, והיא ללא ספק המקום האידאלי להביא אליו אורחים מחו”ל שרוצים לטעום אותנטיות בלי לוותר על סטייל.

אם תבחרו בארוחת טעימות תוכלו להנות מ3 מדרגות מחירים (אנחנו הלכנו על האמצעית) שכולן מעניקות תמורה מעולה למחיר, ותהיו בטוחים שלא תצאו מהמסעדה רעבים – ממה שאהבתם תקבלו תוספת בשמחה וברוחב יד.

אם תלכו דווקא על מנות בודדות, תעשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על הפסטייה ועל חזה המולארד – מחכה לכם חוויה קולינארית עוצרת נשימה, באחריות!

לפרטים נוספים

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי