תמונת רקע

ארוחת חלבית וכשרה בין המטעים ברמת רחל

שוס יצאת כשר / חדשוס  / ארוחת חלבית וכשרה בין המטעים ברמת רחל

חן קליין

ההגעה למסעדת בין המטעים מתחילה בתחושה מוזרה: המסעדה ממוקמת בתוך הקאנטרי של הקיבוץ, לצד חדר הכושר והבריכה. מצד שני – ברגע שנכנסים אליה מרגישים בעולם אחר. מהחלונות נשקפים צמרות עצים והעיצוב כולו אומר אינטימיות וחמימות נעימה.

גם התפריט מציג את הטבעי, הישן והמוכר לצד החדש והמאתגר. אם מישהו רוצה ללמוד איך לבנות תפריט, הוא מוזמן לבין המטעים. התפריט מהודק ומנומק, וניכר שכל מנה שמופיעה בו נבחרה בכוונה תחילה.

את הארוחה פתחנו בקרפצ’יו ברזל – פרוסות דקות של סלקים צלויים עם פטה, בלסמי ופקאנים מסוכרים (38). הכנסתי ביס לפה ואז זה קרה: הפה שלי פשוט התפוצץ במחול של טעמים. זו חד משמעית המנה הכי מעניינת שטעמתי אי פעם במסעדה. אפשר לא לאהוב אבל אי אפשר שלא להתרשם. בכל ביס מורגשת מתיקות הסלק והפקאנים יחד עם חמיצות הבלסמי ומליחות הגבינה, וגם המרקמים השונים מעוררים הרבה עניין. חוויה כל כך שונה לא חוויתי במסעדה כבר מזמן.

מנה במסעדת בין המטעים בירושליםאחרי הרפתקת הסלק החלטנו ללכת סולידי יותר, אבל כמובן לא להשתעמם. הפיצה שהזמנו נקראת כמהין (62), אבל השם לא הולם אותה – אם היה כמהין, אפילו כשמן, לא זיהינו אותו. לעומת זאת התענגנו על בצק מושלם ופריך מכוסה במסקרפונה, מוצרלה, פטריות יער, אספרגוס ופרמזן. פיצה מושלמת בכל קנה מידה שהוא.

מנה במסעדת בין המטעים בירושליםרביולי הגבינות (58) סירב לפול לקלישאה שרמוזה בשמו. במקום סתם רוטב שמנת לבן קיבלנו רוטב שמנת מעודן עם קרם ירקות כתומים, אגוזי מלך, בזיליקום, שום קונפי, ערמונים ובטטה צלויה. הרביולי היה נגיס ומצוין, עם מילוי ריקוטה שופע וטעים ואיזון מצוין בינו לבין כמויות הרוטב. אין ספק שמישהו במטבח יודע את עבודתו.

מנה במסעדת בין המטעים בירושליםאחרי הפיצה והרביולי היינו חייבים לטעום עוד אחת מהמנות המיוחדות יותר בתפריט וביקשנו את מנת הדגל של המקום – עראייס (42). מדובר בבייגלה מהעיר העתיקה ממולא בקציצת דג עסיסית וירוקה, לצד אריסה וטחינה. טעים, אחר, עם קציצה מצוינת וטעמים אסלים טובים. אישית אני מעדיפה דווקא את המנות האיטלקיות של המקום.

מנה במסעדת בין המטעים בירושלים

את הקינוח בוחרים מהוויטרינה המפתה בכניסה, ובכל יום שתגיעו היא תאכלס מתוקים אחרים. דווקא קינוח הדגל של המקום – כנאפה – לא היה בנמצא באותו היום וחבל, אומרים שהוא מטורף, וכשומרי כשרות אנחנו באמת לא זוכים לטעום כנאפה בכל מקום.

מנה במסעדת בין המטעים בירושלים

אז כדי להתנחם על אובדן הכנאפה הלכנו על פס אלפחורס ופאי פררו רושה. האלפחורס היה ריבת-חלבי מושלם, מלא שכבות מפנקות ומוצדק לחלוטין. הפאי היה קצת יותר סתמי, אבל כשהשוקולד כל כך טוב, למי אכפת? בטח לא לנו. ניקינו את הצלחת.

מנה במסעדת בין המטעים בירושלים

ההקפדה במקום ניכרת בכל הפרטים הקטנים – מיץ התפוזים היה אמיתי וסחוט במקום, הקפה היהנהדר, הישיבה היתה אינטימית ונעימה, האווירה רומנטית וחמימה…

בקיצור, בין המטעים היא מסעדת חלבית שבהחלט שווה ביקור. היא המקום המושלם למפגש חברות, לדייט או ליציאה משפחתית שווה. אפילו אירועים אפשר לקיים במקום בתיאום מראש. אין הרבה מקומות שכל כך מתאימים לכל זמן ולכל פורום, אז אל תוותרו על האחד שדווקא כן!מנה במסעדת בין המטעים בירושלים

לפרטים נוספים

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי