תמונת רקע

אסתר ויהונתן ועוד מסעדות כשרות ומעניינות בצפת

שוס יצאת כשר / חדשוס  / אסתר ויהונתן ועוד מסעדות כשרות ומעניינות בצפת


השבוע המבקרים שלנו החליטו שצפת היא המקום. גם אליק ושירן יפת וגם חן קליין היו בצפת וחזרו לספר. אז יש בצפת מסעדות כשרות מומלצות ומעניינות. והנה הן כאן. נתחיל בזאת שהרבה מאיתנו לא שמעו עליה.

שיטאקי – שיטאקי מסעדה אסייתית בשרית כשרה למהדרין בצפת

מה הדבר הראשון שעולה לכם בראש מהמילה “צפת”? כליזמרים, קברי צדיקים, מדרחוב, מקווה האר”י ועוד פעם כליזמרים. אוכל סיני או אסייתי וסושי זו בטח האסוציציה האחרונה. נודיע מראש, אנחנו לא תמיד מחבבים אוכל מהסוג הזה. הרבה פעמים יש אכזבות איתו. אולי כי זה קל ממש לעשות אותו טוב וזה קל ממש לעשות אותו לא טוב. שיטאקי שיטאקי קיימת כבר ארבע שנים ולכן את הוכחת השרידות הראשונית היא עברה. ממוקמת בשדרת המסעדות  המרכזית של צפת ברחוב ירושלים 59 וניצבת לה באופן יציב בלי גורמה מפונפן עם הפקות מיוחדות, אוכל טוב, נעים, מנחם שסוגר פינה כשאתם בצימר בסביבה או בפסטיבל הכליזמרים (אי אפשר להמלט מהם:)

התפריט עשיר מאוד: מנות פתיחה, מרקים, מוקפצים, עיקריות ובנוסף תפריט סושי עשיר על כל סוגיו וצורותיו.

אז מה לקחנו אנחנו? ראשונות

אגרול צימחוני (18) עבודת יד, פריך וקריספי, עם רוטב חמוץ מתוק לצידו ..פתיחה קלאסית נחמדה.

פטריות סאטה (32) פטריות שמפניון ופורטבלה בציפוי פנקו מטוגנות על בסיס רוטב חמאת בוטנים וצ’ילי מתוק, שירן אהבה אני פחות …לחובבי פטריות נלהבים בלבד.

עיקריות:

כל המנות העיקריות גדולות מאוד ומגיעות עם אורז לבן בצד. אנחנו הלכנו על אחת בקר ואחת עוף:

בקר בקשיו (65) נתחי אנטריקוט מוקפצים מתובלים עם ירקות מוקפצים, הבשר היה רך וטעים, מנה כיפית שקלעה בול בפוני.

מנת נודלס עוף (49) עם ירקות מוקפצים, מנה משפחתית נעימה ונחמדה. גדולה מאד ומספיקה בקלות לשניים. גם ילדים אוהבים.

סושי, נקרא לזה תוספות:)

הלכנו על INSIDEOUT בטטה קראנץ’ (37) – המנה כללה סלמון עם פטריות שיטאקי ובצל ירוק במעטפת בטטה בטמפורה. אנחנו מאד אהבנו את הפריכות שמתפצחת בפה. עם הטריאקי והספייסי מיונז זה הלך נהדר.

קינוח, כיאה למסעדה סינית: בננה מטוגנת, אננס מטוגן וגלידה, פחות התחברנו לטיגון הפירות, אבל זה אולי רק אנחנו (35 ש”ח).

לסיכום, שיטאקי שיטאקי, מנות גדולות, שירות כיפי, יציבות (4 שנים זה לא צחוק), כשרות מהדרין, מחירים סבירים ונעימות כללית.

לפרטים נוספים

אסתר ויהונתן – מסעדה בשרית כשרה למהדרין בצפת

חן קליין

חובבי תוכניות הבישול שבניכם מכירים אולי את החוויה שבה הטעמים והריחות עוברים את המסך ומתגשמים במסעדה ממשית. אבי לוי עשה את זה עם המוציא וגם רחל בן אלול כבר פתחה מקום משלה, ועכשיו הגיע תורם של אסתר ויהונתן, זוכי העונה הראשונה של MKR.

למסעדה שלהם קוראים “אסתר ויהונתן”, היא ממוקמת בצפת ומגישה לא מעט מנות שזכו לתהילה בתוכנית. אה, והיא גם אחלה מסעדה בכל מדד, לאוו דווקא מדד צפת. קודם כל העיצוב – צפת באה לידי ביטוי בקירות, בתמונות ובדלת המעוצבת. השולחנות מכוסים בנייר אריזה חום במקום במפה, וכל המנות פשוט מהממות בפשטותן הפוטוגנית. אם אתם אוכלים עם העיניים (או עם האינסטוש) אפשר לסמן פה וי. התפריט במקום מודפס על נייר מדפסת רגיל כדי שיוכל להכיל את הדינאמיות של המקום: אומנם יש מנות שתוכלו לקבל בכל יום, אבל התבשילים מתחלפים ומנות יוצאות ונכנסות לעיתים קרובות.

הראשונות של אסתר ויהונתן

את הארוחה פתחנו בכוס לימונדה קרה ומתובלת (8 ₪) שאפשר להזמין גם בקנקן (24 ₪). לכו ישר על הקנקן, פינוק כזה לא מקבלים בכל יום. משקה מעולה, לא חמוץ ולא מתוק מדי, עם נגיעה של טעמים מיוחדים – קלאסיקה של יום שרב.

אח”כ הגיעה לשולחן המנה המזוהה ביותר עם הזוג, מנת החומוס של יהונתן (39 ₪). החומוס מגיע עם מסבחה, טחינה, ביצה קשה וחריף. בצד הגיעה מעין לאפה ביתית וירקות חתוכים בגסות. אין מה לומר, החומוס מצדיק את המוניטין שלו והוא פשוט מעולה. אם לא הייתי מפחדת ליפול בקלישאה הכי שחוקה בספר הייתי אומרת שהתחשק לי להתכרבל וללכת לישון בתוכו. הקערה חזרה מלוקקת היטב.

אחריו הגיע העראייס (21 ₪). עכשיו, אני יודעת מה אתם חושבים: “בסדר, חומוס טוב כבר אכלנו, עראייס טעים אפילו הכנו בעצמנו, מה הסיפור?!” אז זהו, שאסתר ויהונתן מכינים את העראייס המושלם. הפיתות קריספיות מבחוץ, הבשר מדהים ועשוי מדיום מבפנים, ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול את הדבר הזה!

נקרא לזה עיקריות

להשלמת התמונה לקחנו את ההמבורגר טלה (59 ₪). ושוב, אם חשבתם שתקבלו קציצה סטנדרטית בלחמניה רגילה עם צ’יפס מהפריזר אז פשוט עוד לא תפסתם את הקונספט. קיבלנו המבורגר מטופל נכון בפרנה שנאפתה במקום, ובצידה טבעות תפו”א מטוגן. בצד לא תמצאו קטשופ או מיונז, פה זה רק טחינה ואיולי אריסה. הטלה מורגש בכל ביס והמנה לא דומה לשום המבורגר שטעמתם קודם. אם אתם אוהבים טלה אין מצב שאתם מדלגים עליה.

בסוף הארוחה קלטנו שעם כל אחת מהמנות קיבלנו “חריף” ובכל אחת מהן הוא היה חריף אחר. כבר אכלנו בכל כך הרבה מקומות שמגישים את אותן התוספות והרטבים עם כל המנות, אבל אצל אסתר ויהונתן ניכרת ההשקעה בפרטים הקטנים שהופכים אותה ברגע ממסעדת פועלים סטנדרטית לפנינה צפונית ללא תחרות.

לכאורה ארוחה פשוטה, ואם שמתם לב למחירים אז גם זולה מאוד, אבל החוויה אצל אסתר ויהונתן היא יותר מסך חלקיה – היא שירות מעולה, מיקום עוצר נשימה ובעיקר בישול מהרמות הגבוהות ביותר שמצאתי בצפון. אל תחמיצו!

מסעדת אסתר ויהונתן, כיכר אברהם שדה, צפת.

כשרות מהדרין של רבנות צפת.

שעות פתיחה: א’-ה’: 12:00-18:00, ו’ 11:00-15:00.

לפרטים נוספים

 

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי