Background Image

איך בחרנו מסעדות כשרות מומלצות?

שוס יצאת כשר / איך בחרנו מסעדות כשרות מומלצות?

מסעדות כשרות מומלצות: קובי אריאלי וחברים

למה החלטנו להמליץ על מסעדות? מה רע באינדקס?

שוב רוצים לצאת לאכול, שוב הגיעו אורחים מחו"ל וצריך למצוא מסעדה. שוב יש שבע ברכות, יום נישואין, באים חברים… אנחנו מחפשים באינדקסים ובגוגל ולרוב מתבלבלים: אנחנו לא רוצים למצוא שמות של מסעדות כשרות. אנחנו רוצים שמות של מסעדות טובות כשרות. ליתר דיוק: אנחנו רוצים שמישהו יגיד לנו לאן ללכת. בנוסף – חוסר דיוק בנושא כשרות, ריבוי נתונים, בקיצור, בלגן. הגענו למסקנה שמישהו צריך לעשות סדר בכל זה. בזמן שאנחנו אוכלים. לא קרה. החלטנו לעשות בעצמנו ולערוך רשימה שבה יש המלצות על מסעדות כשרות – חלביות ובשריות בתשעה אזורים עיקריים בישראל ובכ- 20 ערים בעולם.

איך עובד המדד שלנו?

בכשרות המומלצות תוכלו למצוא רק מסעדות שאנחנו חושבים שהן טובות. לא דירגנו או כיכבנו אותן כי אנחנו חושבים שזה מיותר. מסעדה היא ישות ממשית – מאחוריה יש מסעדנים, כוונות, שעות, ימים, אנשים. אי אפשר לכמת את כל זה בציון מספרי. כל התנסות במקום מביאה אתה משהו אחר. עם זאת, ניתן לקבוע שמשהו מומלץ. המדד שלנו כולל את הפרמטרים הבאים:

  1.      ניקיון, סדר, אסתטיקה.
  2.      שירות.
  3.      טעם.
  4.      עניין וייחודיות.
  5.      X פקטור – מכיוון שמדובר במסעדות כשרות, משהו שאין בכל מקום, יכול להיות מצב בו באזור שיש בו מעט מסעדות כשרות נמליץ על מסעדה שבאזור אחר לא היינו ממליצים עליה.

האם אפשר לחלוק עלינו?

בוודאי ואפילו מומלץ. תציעו לנו מסעדות חדשות שלא בדקנו. תסבירו לנו איפה טעינו ואיפה צדקנו. רק תתקשרו איתנו ונשמח.

מי זה אנחנו או איך בחרנו מסעדות כשרות מומלצות?

הקמנו ועדה שכוללת את החברים הבאים:

קובי אריאלי – מנחה תוכניות אוכל, פרעסר לא קטן, ואנין טעם בזמנו הפנוי.

שף יהודה ג'ייקובס – בעל זכרון צילומי למנות מעניינות, מילון קולינרי מהלך, בעל קבוצת הפייסבוק הענקית israeli foddies

 מיכל הדי – פיינשמקערית ביקורתית שלא מכניסה לפה כל דבר.

אביעד כהן – ירושלמי עם זכרון טוב, יכולת קיבול מרשימה לאלכוהול, ואנינות טעם שלא מקובלת בציבור ההסדרניקים לשעבר.

מועצת גדולי הקדרה של שוס שכוללת צוות עשיר של אניני טעם ואנשי מקצוע בתחום האוכל, ביניהם: קובי סלע – שדרן, איש רדיו  מחונן, אביר המסעדות הכשרות, לא סותם ת'פה – חי כדי לדבר על אוכל ואוכל כדי לחיות ולהמשיך לדבר על אוכל, אסף וייס –  לשעבר מבקר המסעדות של מקור ראשון שביקורותיו הוו לנו השראה, אורי מלמד – הבעלים  של מזללת ההמבורגרים הידועה  ממפיס, לשעבר מבקר המסעדות של מקור ראשון. מקור מידע לא אכזב להומור ולידע קולינרי עשיר.

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email