תמונת רקע

אונו – מסעדת שף חלבית כשרה בתל אביב

שוס יצאת כשר / חדשוס  / אונו – מסעדת שף חלבית כשרה בתל אביב


אונו היא מסעדת שף חלבית כשרה באמצע תל אביב. ממול בית המשפט, מלפנים איכילוב ובלב, מן גאווה קטנה. במרכז העניינים יש כשרה חלבית טובה והגיונית לערב ולצהרים כאחד. החלל גבוה ושטוף שמש. תקרה גבוהה ממש ולצידנו יושבים חיילים, עורכי דין וכל מיני. אנחנו סתם בארוחת צהרים נחמדה. מדובר במסעדה ותיקה יחסית שפועלת במקום כבר כמעט עשר שנים. זה מעורר הערכה בנוף המסעדות בישראל – להצליח לשרוד כל כך הרבה זמן. הפעם, סקרנו את העסקיות שעלותן 64-94 שקלים, בתלות בבחירה.

עסקיות כשרות או לא להיות?

(העסקית כוללת: פוקאצ’ינה, מנה ראשונה, מנה עיקרית, גזוז / לימונדה, שתייה מוגזת בתוספת 8 ש”ח, 1/3 בירה או יין הבית בתוספת 18 ש”ח, קוקטייל היום בתוספת 24 ש”ח. ניתן להזמין פסטה ללא גלוטן / חיטה מלאה. מחירי העסקיות 64-94 שקלים למנה מרכזית שהיא פסטה או למנה מרכזית שהיא דג)

התחלנו עם פוקצ’ה שלוותה במטבל עגבניות – הפוקצ’ה הייתה טריה ונימוחה, הגיעה חמימה לשולחן. מטבל העגבניות היה שמנוני ועם סוג של חריפות. דרך נעימה לפתוח את הארוחה. לצד הפוקצ’ה הוגשו ארנצ’יני כדורי ריזוטו ומוצרלה, פרמז’ן ברוטב עגבניות וארוגולה. אני לא מחובבי הארנצ’יני אבל שותפתי דבורה ממש אוהבת. יש ז’אנר שלם של אנשים שנשבעים בנימוחות שמעורבת בקריספיות של הכדורים האלה. אני לעומת זאת הזמנתי סלט יווני שהיה אחד הטובים שאכלתי. תשאלו – מה אפשר לחדש בסלט יווני? מה היה כל כך טוב? אז זהו – שאפשר ואפשר. הכל היה פריך וטרי, שמן זית איכותי ליווה את הסלט, בולגרית מדוייקת, לצד שילוב מדוייק בכמויות. גם סלט יכול להפתיע.

עיקרית עם מעוף וקלילות

לעיקריות הזמנו רביולי ריקוטה ופרמז’ן בקרם עגבניות, בזיליקום, תרד, פרמז’ן, זיתים ועגבניות. המנה היתה גדולה יחסית וטעמנו ממנה שתינו. העיקרית השניה הייתה דג פילה בורי רוטב עגבניות פיקנטי, פפרדלה, ארטישוק, זוקיני ופטרוזיליה. הפסטה הייתה מדוייקת במידת העשיה שלה, הדג היה מעולה ממש אם כי ציפינו למנה טיפה גדולה יותר תמורת המחיר.

קינחנו בטרמיסו מסקרפונה, אספרסו, בישקוטים ואבקת קקאו ובקרם ברולה ודובדבני אמרנה. הקינוחים היו מעולים והגרסה המוקטנת של העסקית הייתה בדיוק בגודל שמאפשר להמשיך הלאה את היום.

אונו היא לדעתנו דוגמא למסעדת אמצע (לא יוקרה מטורפת ולא מסעדת רחוב). היינו רוצים שיהיו כאן עוד כאלה. בני אשכנזי השף, דיבר איתנו על המוטו שלו: “אני משתמש בחומרים הכי טובים ומתייחס לכשרות כאתגר. זה לא זר לי או משהו כזה.זה מוכר וטוב ונעים לכולם”. אנחנו מאחלים לאונו עוד הרבה שנים טובות של תפריט יציב, נדיב, ממוצרים טובים, בפסח ובכלל.

אין תגובות

פרסם תגובה

למענה מיידי